Δελτία Τύπου


Τη σταθερά ανοδική πορεία της συνέχισε και το 2020, η Oktabit, με τον κύκλο εργασιών της να ανέρχεται στα 84 εκατ. ευρώ, έναντι 74 εκατ. ευρώ το 2019 (+14%). Σε μία χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες και παρά τις συνθήκες που δημιούργησαν η πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισης της COVID-19, η Oktabit, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της διανομής προϊόντων τεχνολογίας και ανάπτυξης εξειδικευμένων λύσεων, πέτυχε, να προστατέψει την υγεία των εργαζομένων, να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των πελατών της, να υποστηρίξει τους Έλληνες καταναλωτές και να ενισχύσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της Oktabit διαμορφώθηκαν το 2020 στα 5,4 εκατ. ευρώ, έναντι 2,8 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη οικονομική χρήση (+93,5%), με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται στα 4,3 εκατ., έναντι 1,8 εκατ. ευρώ το 2019.

Κατά τη διάρκεια του 2020, η πανδημία δημιούργησε νέα δεδομένα όσον αφορά τον τρόπο εργασίας, τόσο του ανθρωπίνου δυναμικού της Oktabit, όσο και συνολικά των πολιτών. Πρώτο μέλημα της διοίκησης της Oktabit ήταν η υγεία των εργαζομένων με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας των χώρων και την εφαρμογή του μοντέλου της τηλεργασίας. Με ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των εργαζομένων με παιδιά, παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εφαρμογή εκτεταμένης τηλεργασίας που συνεχίστηκε και μετά το πέρας του lockdown.

Την περίοδο της πανδημίας οι ανάγκες σε προϊόντα τεχνολογίας αυξήθηκαν σημαντικά και η Oktabit εξασφάλισε την απαραίτητη επάρκεια στα εμπορεύματα μεγάλης κινητικότητας. Στο πλαίσιο της ταχύτερης και ασφαλέστερης παράδοσης των παραγγελιών, χρησιμοποιήθηκαν τα ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα της εταιρείας, ενώ ενεργοποιήθηκαν και αποκλειστικές συνεργασίες με εταιρείες μεταφορών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του 2020 η υπηρεσία software as a service (SaaS) «Reccodo», που δημιούργησε το τμήμα R&D της Oktabit, αξιοποιήθηκε από έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, ώστε να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και στην αύξηση των online αγορών.

Η Oktabit βραβεύτηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά από την Dell ως Διανομέας της Χρονιάς 2020, με τη διάκριση «Infrastructure Solutions Distributor of the Year», στο πλαίσιο του θεσμού «Dell Partners Awards». «Το 2020 ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά με πολλές προκλήσεις για όλους μας. Πρώτο μέλημά μας ήταν να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων μας. Παράλληλα, έπρεπε να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες των πελατών μας, καθώς καταναλωτές και επιχειρήσεις βασίστηκαν σε προϊόντα τεχνολογίας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες και ανελαστικές απαιτήσεις που δημιούργησε η πανδημία. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Oktabit για την προσπάθεια που κατέβαλλε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 και συνεχίζει και στην χρονιά που διανύουμε», σημείωσε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Oktabit.

«Η φετινή χρονιά μας προκαλεί με τις δικές της ιδιαιτερότητες, οι οποίες θα συνεχιστούν όσο συνεχίζεται και η μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να συνεχίσουμε να καλύπτουμε στο ακέραιο τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς πληροφορικής», ανέφερε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γενικός Διευθυντής της Oktabit.

Η Oktabit θα συνεχίσει να ενισχύει τον πελατοκεντρικό της προσανατολισμό, και να εστιάζει στην υγιή οικονομική της βάση και στο άρτια καταρτισμένο δυναμικό της. Στους βασικούς στόχους της εταιρείας είναι η διεύρυνση της γκάμας των λύσεων και των προϊόντων που διαθέτει σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, αξιοποιώντας τις συνεργασίες με τους περισσότερους από 50 κορυφαίους κατασκευαστές που εκπροσωπεί και υποστηρίζει στην ελληνική αγορά.


Σχετικά με την Oktabit
Η Oktabit δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1992, με έδρα στην Αθήνα και υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη και εξειδικεύεται στη διανομή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Με 29 χρόνια δημιουργικής παρουσίας, η Oktabit συνδέει επιτυχημένα τις καινοτόμες IT λύσεις με την ελληνική αγορά, μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της.


Με θετικό πρόσημο έκλεισε και το 2019 για την Oktabit, με την εταιρεία να παρουσιάζει κύκλο εργασιών που διαμορφώθηκε στα 73,73 εκατ. ευρώ, έναντι 66,18 εκατ. ευρώ το 2018 (+11%). Η Oktabit, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα όσον αφορά στη διανομή των προϊόντων τεχνολογίας, αξιοποίησε τις ευκαιρίες που προέκυψαν το 2019 από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κινήθηκαν στα επίπεδα των 2,8 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 1,8 εκατ. ευρώ (από 1,9 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη στα 1,32 εκατ. ευρώ (από 1,29 εκατ. ευρώ).

Κατά τη διάρκεια του 2019, η Oktabit προχώρησε σε μια σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις, όπως το άνοιγμα του δεύτερου Dell Exclusive Store στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos», στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Επίσης, η Oktabit βραβεύτηκε για το 2019 από την Dell ως «Client Distributor of the Year» για 6η συνεχόμενη χρονιά. Ακόμη, έλαβε σημαντικές διακρίσεις ως μια σταθερά αναπτυσσόμενη ελληνική επιχείρηση, τόσο στα βραβεία «Diamonds of the Greek Economy 2019», όσο και στο πλαίσιο των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards», που διοργάνωσαν η Eurobank και η Grant Thornton.

Επιπλέον, με άξονα την ενίσχυση της παρουσίας στην Θεσσαλονίκη και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργατών της, η Oktabit μετέφερε στις αρχές Ιουλίου 2019 την έδρα του υποκαταστήματός της από την Τεχνόπολη Πυλαίας στο κέντρο της πόλης (Λ. Καραμανλή 129-133). Οι συνεργάτες της εταιρείας έχουν άμεση πρόσβαση στο κεντρικό σημείο της πόλης και οι πελάτες της τεχνικής υποστήριξης διευκολύνονται για την παράδοση των προϊόντων τους.

«Η αγορά της ψηφιακής τεχνολογίας συνέχισε και το 2019 την πορεία ανάκαμψής της. Η προετοιμασία των προηγούμενων ετών μας βοήθησε ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τις πωλήσεις και τα μερίδιά μας. Οι συνεργάτες και οι πελάτες μας βρέθηκαν στο πλευρό μας, ενώ η επέκτασή μας σε νέους τομείς, όπως είναι το λογισμικό, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Ωστόσο, η πανδημία του νέου κορωνοϊού επέφερε ανατροπές και νέα δεδομένα, τα οποία, παράλληλα, δημιουργούν και νέες ευκαιρίες τις οποίες προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε», επεσήμανε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Oktabit. «Το 2020 ξεκίνησε πολύ δυναμικά και η εκτίμηση ήταν πως η φετινή χρονιά θα είχε μεγαλύτερη ανάπτυξη. Η πανδημία του κορωνοϊού, όπως είναι προφανές, κλόνισε την πρόβλεψη. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση, με πρώτο μέλημά μας να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων μας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και αλλάζοντας το μοντέλο λειτουργίας, ώστε να μπορούμε να εργαζόμαστε από το σπίτι. Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας δεν μπορούν να υπολογιστούν ακόμη. Ωστόσο, ο κλάδος των προϊόντων τεχνολογίας ανήκει σε εκείνες τις επιχειρηματικές κατηγορίες που αναμένεται να δείξουν, συγκριτικά, σχετική αντοχή στο σενάριο επιβράδυνσης ή και ύφεσης της οικονομίας», ανέφερε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γενικός Διευθυντής της Oktabit.

Η Oktabit εστιάζει στην πελατοκεντρική της δομή, την υγιή οικονομική της βάση, το άρτια καταρτισμένο δυναμικό της, με βασικούς στόχους τη διεύρυνση της γκάμας των λύσεων και των προϊόντων που διαθέτει για επιχειρήσεις, αλλά και για καταναλωτές, αξιοποιώντας τη συνεργασία με τους περισσότερους από 50 κορυφαίους κατασκευαστές που εκπροσωπεί και υποστηρίζει στην ελληνική αγορά.


Την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών συνέχισε και το 2018 η Oktabit, με τον κύκλο εργασιών της να διαμορφώνεται στα 66,18 εκατ. ευρώ, έναντι 53,15 εκατ. ευρώ το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 25%, με την εταιρεία να ενισχύει υφιστάμενες συνεργασίες, αλλά και να επεκτείνεται σε νέους τομείς δραστηριοτήτων.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν πέρυσι στα 2,8 εκατ. ευρώ, έναντι 2,3 εκατ. ευρώ το 2017, αυξημένα κατά 21%, με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 1,92 εκατ. ευρώ (από 1,48 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη στα 1,29 εκατ. ευρώ (από 1,05 εκατ. ευρώ).

«Το 2018 καταφέραμε να πετύχουμε τον βασικό στόχο, που ήταν να ενισχύσουμε τη θέση μας στην ελληνική αγορά πληροφορικής και επικοινωνιών. Η ανταπόκριση των συνεργατών και των πελατών μας αποτελεί την καλύτερη ένδειξη ότι κινούμαστε στο σωστό δρόμο, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα από τις κινήσεις μας σε ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς, όπως είναι το cloud και η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), κρίνονται επιτυχημένα», επεσήμανε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της Oktabit.

Κατά τη διάρκεια του 2018, η Oktabit βραβεύτηκε από την Dell ως «Client Distributor of the Year» για 5η συνεχόμενη χρονιά, ενώ το Dell Exclusive Store , συμπλήρωσε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους δύο χρόνια επιτυχημένης πορείας, αποτελώντας πόλο έλξης για premium καταναλωτές και γνώστες υψηλής τεχνολογίας. Επιπλέον, η Oktabit διεύρυνε τη συνεργασία της με τη Huawei Technologies και σε προϊόντα αποθήκευσης δεδομένων (storage) και εποπτείας (surveillance) και βραβεύτηκε από την κινεζική εταιρεία με το βραβείο «Outstanding Contribution 2018», στην εκδήλωση Huawei EBG Channel Partners Awards.

Ακόμη, από τον Νοέμβριο του 2018, στο χαρτοφυλάκιο της Oktabit προστέθηκε η πλατφόρμα Scibyl που δημιουργήθηκε από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας. Πρόκειται για μια cloud based εφαρμογή που απευθύνεται σε ηλεκτρονικά καταστήματα, αναλύοντας την αγοραστική συμπεριφορά των πελατών του e-shop και διατίθεται ως software as a service. Η πλατφόρμα αποτελεί ένα δείγμα της στρατηγικής επέκτασης της Oktabit σε λύσεις cloud και AI. Σημειώνεται πως η εταιρεία αξιοποιεί λύσεις που ήδη διαθέτει μέσω των οίκων που αντιπροσωπεύει, όπως Hyperconverged Servers της Lenovo, Dell EMC κλπ., αλλά σκοπεύει να αναπτύξει και μέσω του δικού της τμήματος μηχανικών και developers περαιτέρω λύσεις σε cloud Αρχιτεκτονική (managed services, Oktabit cloud, AI κ.ά.).

«Τη φετινή χρονιά, έχουμε ξεκινήσει να επενδύουμε περαιτέρω στην ανάπτυξη εφαρμογών και λύσεων που αξιοποιούν τεχνολογίες όπως το machine learning και artificial intelligence, με έμφαση στην ενίσχυση των πωλήσεων εφαρμογών σε περιβάλλον cloud. Επιπλέον, αναβαθμίζουμε υφιστάμενες υπηρεσίες, με στόχο τη βελτίωση της παρουσίας μας στην αγορά, ενώ, παράλληλα, η ανάπτυξη νέων εργαλείων για βέλτιστη διαχείριση όσον αφορά την υποστήριξη των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και την εξυπηρέτηση των πελατών θα ενισχύσουν την ανάλυση της αγοραστικής συμπεριφοράς και θα υποστηρίξουν τη διαδικασία λήψεως αποφάσεων σχετικά με τα προϊόντα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες», ανέφερε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γενικός Διευθυντής της Oktabit.

Η Oktabit εστιάζει στην πελατοκεντρική της δομή, την υγιή οικονομική της βάση, το άρτια καταρτισμένο δυναμικό της, με βασικούς στόχους τη διεύρυνση της γκάμας των λύσεων και των προϊόντων που διαθέτει για επιχειρήσεις, αλλά και για καταναλωτές, αξιοποιώντας τη συνεργασία με τους περισσότερους από 50 κορυφαίους κατασκευαστές που εκπροσωπεί και υποστηρίζει στην ελληνική αγορά.


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Huawei Partner event” που διοργάνωσε για το δίκτυο των συνεργατών της η Οktabit σε συνεργασία με την εταιρία Huawei στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, στα τέλη Ιανουαρίου 2019.

Οι συνεργάτες της OKTABIT είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το οικοσύστημα Huawei Partner & τα εργαλεία πωλήσεων που διαθέτει η Huawei για τις Enterprise λύσεις της σε επίπεδο υποστήριξης pre & after sales. Επίσης παρουσιάστηκαν προϊόντα από την ευρεία γκάμα Huawei Enterprise Network , Campus Switches , Access Routers & WLAN όπως και τα προϊόντα για Security & UC&C.

Οι εταιρίες αναφέρθηκαν στην εξαιρετική τους συνεργασία με κύριο μέλημα την άριστη ανταπόκριση στις ανάγκες του δικτύου.

«Είναι πεποίθηση μας ότι η επιτυχημένη πορεία της εταιρίας μας βασίζεται στην αξιοποίηση της άμεσης ενημέρωσης & επικοινωνίας τόσο με στρατηγικούς προμηθευτές μας όπως η Ηuawei όσο και με τους συνεργάτες με στόχο τη βελτίωση της συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας» δήλωσε σχετικά η κα Κωνσταντίνα Τσαούση, Εμπορική Διευθύντρια της Oktabit.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποδέχτηκαν οι συνεργάτες της Οktabit στην Πάτρα την εκδήλωση που διοργάνωσε η Oktabit σε συνεργασία με την εταιρία Dell.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2019 στον χώρο King George Hall, οι συνεργάτες της OKTABIT είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα νέα προϊόντα της Dell.

Οι εταιρίες αναφέρθηκαν στην εξαιρετική τους συνεργασία με κύριο μέλημα την άριστη ανταπόκριση στις ανάγκες του δικτύου. Οι συνεργάτες ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους οι commercial λύσεις της Dell μπορούν να προσθέσουν αξία και να ενισχύσουν τη σχέση τους με τον τελικό πελάτη. Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις consumer σειρές της Dell καθώς και στα gaming προϊόντα Alienware που γνωρίζουν εντυπωσιακή ζήτηση στην ελληνική αγορά.

Στην εκδήλωση παρουσίασαν τα νέα προϊόντα της Dell ο κ. Μιχάλης Κουριδάκης, Consumer Sales Manager Greece, Cyprus, Malta Bulgaria & o κ. Nίκος Μπαρμπάτσης Commercial Distribution Account Manager.

«Για ακόμα μια φορά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε κοντά στους συνεργάτες μας στην Πάτρα επισφραγίζοντας την άριστη μας συνεργασία και τη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε τους στρατηγικούς προμηθευτές μας και το δίκτυο μας με στόχο τη βελτίωση της συνολικής επιχειρηματικής πρακτικής. Μέσω της έμπειρης ομάδας των product managers, του τμήματος πωλήσεων, και του καναλιού μεταπωλητών της Oktabit, καλύπτουμε τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς πληροφορικής με ολοκληρωμένες λύσεις.» δήλωσε σχετικά η κα Ευγενία Διαμαντή, Oktabit Marketing Manager.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε γεύμα κατά τη διάρκεια του οποίου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα στελέχη των εταιριών για τα θέματα που παρουσιάστηκαν, αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ευρύτερα στην καθημερινή τους επικοινωνία με τους συνεργάτες τους.


Θετικό πρόσημο είχε για την Oktabit το 2017, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 53,15 εκατ. ευρώ, έναντι 48,73 εκατ. ευρώ το 2016, και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 2,3 εκατ. ευρώ, έναντι 1,98 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,48 εκατ. ευρώ, έναντι 1,05 εκατ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος.

«Το 2017 ήταν χρονιά – ορόσημο για την Oktabit. Αφενός διότι συμπληρώσαμε 25 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά ΤΠΕ και αφετέρου γιατί οι προσπάθειες που καταβάλλουμε την τελευταία 5ετία, σε περίοδο με αρκετά ιδιαίτερες οικονομικά συνθήκες, αποδίδουν. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στους πελάτες μας και να διευρύνουμε τη γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών μας. Το 2018 σκοπεύουμε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες κινήσεις και συνεργασίες που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε περισσότερο την παρουσία μας στην ελληνική αγορά », επεσήμανε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της Oktabit.

Κατά τη χρονιά που πέρασε, η Oktabit απέσπασε το βραβείο του κορυφαίου Διανομέα στις Dell client λύσεις και τιμήθηκε ως Client distributor of the Year στα Dell EMC Partner Awards, κορυφαία διάκριση που λαμβάνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του Dell EMC Partner Program. Επιπλέον, η εταιρεία βραβεύθηκε με την Gold διάκριση στα Supply Chain Awards 2018 στην κατηγορία της εμπορίας προϊόντων τεχνολογίας, πληροφορικής & επικοινωνιών.

«Για το 2018 στοχεύουμε στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς μας και στην προώθηση τεχνολογικών καινοτομιών. Η σταθερά ανοδική πορεία της εταιρείας σε συνδυασμό με την πολιτική εξορθολογισμού που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια επιτρέπουν επενδύσεις στην ανάπτυξη και διάθεση εξειδικευμένου λογισμικού προστιθέμενης αξίας. Πρόκειται για εφαρμογές που αξιοποιούν τεχνολογίες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing) και μηχανικής μάθησης (Machine Learning). Στόχος μας είναι η δυναμική προσέγγιση τόσο της ελληνικής, όσο και της διεθνούς αγοράς, προσφέροντας ευρεία γκάμα υπηρεσιών και εφαρμογών που αξιοποιούν το cloud», σημείωσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γενικός Διευθυντής της Oktabit.

Η Oktabit εστιάζει στην πελατοκεντρική της δομή, την υγιή οικονομική της βάση, το άρτια καταρτισμένο δυναμικό της και στους βασικούς στόχους είναι η διεύρυνση της γκάμας των λύσεων και των προϊόντων που διαθέτει για επιχειρήσεις, αλλά και για καταναλωτές, αξιοποιώντας τη συνεργασία με τους περισσότερους από 50 κορυφαίους κατασκευαστές που εκπροσωπεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Dell Exclusive Store, το οποίο ενισχύει την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων Dell και Alienware και, παράλληλα, παρουσιάζει σταθερά αυξανόμενες πωλήσεις με ενεργή συμμετοχή, κατά τη διάρκεια του έτους, στις γενικότερες εμπορικές προωθητικές ενέργειες της αγοράς.


Η OKTABIT ΑΕ, διακεκριμένη εταιρία στη διάθεση επώνυμων προϊόντων πληροφορικής στους εγχώριους κατασκευαστές και μεταπωλητές βραβεύτηκε στην πρόσφατη εκδήλωση “Dell EMC Partner Awards 2017” με το βραβείο του κορυφαίου Διανομέα στις Dell client λύσεις.

Στην ετήσια εκδήλωση της Dell EMC για τους συνεργάτες της, η OKTABIT διακρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον κλάδο της διανομής προϊόντων Dell στα πλαίσια του Dell ΕMC Partner Program.

Από την αρχή της συνεργασίας το 2008, οι δύο εταιρίες συνδύασαν επιτυχημένα τη γνώση στη διανομή και τις δυνατότητες του δικτύου, με τις ποιοτικές λύσεις της Dell σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης.

Η εκτίμηση των συνεργατών στην πελατοκεντρική εξυπηρέτηση καθώς και η αναγνώριση της τεχνολογικής καινοτομίας των προϊόντων Dell, διευκολύνει τη στρατηγική της Oktabit να καλύπτει επιτυχημένα τις ανάγκες του καναλιού τόσο με επιχειρηματικές όσο και καταναλωτικές λύσεις Dell.


Τα 25 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά γιορτάζει φέτος η Oktabit, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 1992 από την Αθήνα, δραστηριοποιούμενη αρχικά στη διανομή σκληρών δίσκων, για να φθάσει το 2017 να συνεργάζεται με τους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας παγκοσμίως.

«Η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο για την Oktabit. Η συμπλήρωση 25 ετών λειτουργίας της είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, ειδικά σε μία αγορά όπως είναι αυτή της τεχνολογίας, όπου τα πάντα κινούνται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς και οι ανακατατάξεις είναι συνεχείς. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της 25ετίας επικεντρωθήκαμε στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τους συνεργάτες μας και στη διατήρηση μίας υγιούς οικονομικής βάσης. Αυτοί είναι και οι άξονες πάνω στους οποίους σκοπεύουμε να κινηθούμε και τα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Oktabit και εκ των ιδρυτών της εταιρείας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2017.

Η Oktabit διανέμει σήμερα τα προϊόντα περισσότερων από 50 κατασκευαστών που καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα της αγοράς των ψηφιακών τεχνολογιών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται γνωστά brands, όπως είναι οι APC, Asus, Bitdefender, Dell, Devolo, D-Link, Epson, ESET, Fujitsu, Gigabyte, Gigaset, Intel, Kingston, LaCie, Legrand, Lenovo, Lexmark, LG, Logitech, Microsoft, NVIDIA, Panda, Ricoh, Samsung, Seagate, Sony, TP-Link, Transcend, Viewsonic και Zebra. Μάλιστα, για αρκετές από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η Oktabit αποτελεί τον μοναδικό διανομέα τους στην ελληνική αγορά. Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην Αγία Παρασκευή, υπάρχουν πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια δοκιμών και επισκευών. Επιπλέον, διαθέτει στην αγορά τη σειρά υπολογιστών tablets & Notebooks VERO, μία εμπορική ονομασία που έχει δημιουργήσει η ίδια η Oktabit.

«Σε αυτά τα 25 χρόνια της Oktabit πετύχαμε να θεωρούμαστε ένας συνεργάτης που προσφέρει απόλυτη αξιοπιστία και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο ενισχύουμε τον κατάλογο των συνεργασιών μας και έχουμε καταφέρει να επεκταθούμε σε τόσες πολλές προϊοντικές κατηγορίες. Μελλοντικός μας στόχος να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες λύσεις που άπτονται στον ψηφιακό μετασχηματισμό με την επιχειρηματική συνδρομή και την επόμενης γενιάς που θα ενισχύσει τις υπηρεσίες μας.» τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γενικός Διευθυντής της Oktabit και συνιδρυτής της εταιρείας. «Η Oktabit φιλοδοξεί διαχρονικά να είναι ένας ισχυρός συνδετικός κρίκος μεταξύ των κατασκευαστών και των καταναλωτών. Θέλουμε να είμαστε ο αξιόπιστος συνεργάτης για τον κατασκευαστή και, ταυτόχρονα, σημείο αναφοράς για τον καταναλωτή σχετικά με τα επίπεδα τιμής, τεχνικής υποστήριξης και εξυπηρέτησης».

Η Oktabit απασχολεί σήμερα 90 περίπου εργαζόμενους και έκλεισε το 2016 με κύκλο εργασιών 48,7 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να ανέρχονται στα 1,97 εκατ. ευρώ. Το 2017 θα κλείσει με περαιτέρω θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η εταιρεία διατηρεί από το 1997 υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου καλύπτει τις ανάγκες των συνεργατών της στη Βόρεια Ελλάδα. Το 2016 εγκαινίασε επίσης το πρώτο Dell Exclusive Store, στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens».


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου η 20η Εθελοντική Αιμοδοσία από την Oktabit. Mε τη σταθερή συνέργεια τις τελευταίες 8 φορές της εταιρίας TUV Austria Hellas, αλλά και τις πιο πρόσφατες συνέργειες με τις Active Computer Systems και Alterlife, η προσπάθεια για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος Oktabit έφερε εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα σε περιόδους που η ανάγκη για αίμα, ενόψει του καλοκαιριού, είναι αυξημένη.

Στον ετήσιο σχεδιασμό της η OKTABIT περιλαμβάνει ενέργειες που υπηρετούν αξίες όπως η φροντίδα στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ο σεβασμός προς τον εργαζόμενο, η αξιοπιστία στη σχέση με τους συνεργάτες της και η συνεισφορά στα ευαίσθητα στρώματα της κοινωνικής ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό και με την ενθάρρυνση από το προσωπικό της, ιδρύθηκε το 2007 η Τράπεζα Αίματος που λειτουργεί σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς και μέχρι τώρα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερες από 1000 φιάλες αίματος.

Ο HR Manager της Oktabit, Αχιλλέας Μπακαρός, με την ευκαιρία της δεκαετούς δράσης της τράπεζας αίματος, ευχαρίστησε εκ μέρους της εταιρίας όλους τους φίλους της Τράπεζας Αίματος που με την θετική τους ενέργεια προσφέρουν στον συνάνθρωπο και δίνουν πνοή και δύναμη για ένα καλύτερο μέλλον σε δύσκολους καιρούς.


Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησε η OKTABIT ΑΕ με την εταιρία Legrand με αντικείμενο τη διανομή και προώθηση των λύσεων UPS στην ελληνική αγορά.

Η συμφωνία για τη διανομή των συγκεκριμένων λύσεων της Legrand εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής της Oktabit να ενισχύει το προϊοντικό της πορτφόλιο και τις υπηρεσίες που προσφέρει στην Ελληνική αγορά. Η συνεργασία θεωρείται σημαντική λαμβάνοντας υπόψη την κορυφαία θέση της Legrand στην παγκόσμια αγορά των καινοτόμων & τεχνολογικά προηγμένων εταιριών.

«H Oktabit στα 24 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά πληροφορικής ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συνεργατών της και με τη νέα συμφωνία στοχεύει σε περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της. Η εταιρία Legrand προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων (Modular , Conventional & Consumer UPS) που καλύπτουν τις ανάγκες για αδιάλειπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Με τις παρεχόμενες λύσεις, δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να προσφέρουν αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που δραστηριοποιούνται» τόνισε η κα Δέσποινα Φιλιππάτου, Εμπορική Διευθύντρια της Oktabit.

«Η Legrand, έχοντας κερδίσει το "Global Growth Leadership Award" για την αποδεδειγμένη αριστεία της στην επίτευξη του υψηλότερου επίπεδου παγκόσμιας ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια στην αγορά των UPS όσον αφορά την τεχνογνωσία, την ικανοποίηση των πελατών και τη διείσδυση στην αγορά είναι ένας αδιαμφισβήτητος παίκτης στην παγκόσμια αγορά των UPS. Με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες, τα UPS της Legrand φημίζονται για την αξιοπιστία τους και την πλήρη γκάμα τους (0,6kVA – 800kVA)» σημείωσε ο κος Σωτήρης Τζαμάρας, Γενικός Διευθυντής της Legrand.


Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Oktabit με Dell Security λύσεις, στο 6ο Συνέδριο Infocom Security, που διοργανώθηκε στις αρχές Απριλίου στην Αθήνα και δέχτηκε πάνω από 1.500 συνέδρους. Συγκεκριμένα στα πλαίσια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε workshop με θέμα Dell Security & Business Threats, όπου η Τάνια Μορένο Territory Manager για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και ο Cosmin Vilcu, Dell SEE Security Specialist, παρουσίασαν τις λύσεις που διαθέτει η Dell, για Πλήρη και Προληπτική προστασία, από το επίπεδο του Firewall έως και Identity Και Access Management.

Η κα Δέσποινα Φιλιππάτου, εμπορική διευθύντρια της Oktabit, δήλωσε: «Η Oktabit και η Dell Software συμμετείχαν ως χορηγοί για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο Συνέδριο καθώς αναγνωρίζουμε τη σημασία του για την εγχώρια αγορά της πληροφορικής και ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσουμε το πλήρες portfolio σε λύσεις Dell Security . Καθώς η ζήτηση για λύσεις ασφάλειας πληροφοριών αυξάνεται από τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, η Οktabit σε συνεργασία με την Dell Software προσφέρει στο δίκτυο των συνεργατών της αξιόπιστα προϊόντα καθώς και νέες εμπορικές ευκαιρίες.

Η κα Τάνια Μορένο, Territory Manager DSFT for Dell Software, δήλωσε: «Παρουσιάσαμε τις ολοκληρωμένες λύσεις της Dell Security, που προσφέρουν ισχυρά θεμέλια ασφάλειας και καλύπτουν πλήρως την επιχείρηση. Από το end-point έως και το datacenter, ή το cloud, διαθέτουμε λύσεις για την ασφάλεια των δικτύων με Firewall, την ασφάλεια του χρήστη, Mobile ή μη, καθώς και λύσεις για Identity Management, Governance & Compliance, και Data Protection.»


Η OKTABIT ΑΕ, διακεκριμένη εταιρία στη διάθεση επώνυμων προϊόντων πληροφορικής στους εγχώριους κατασκευαστές και μεταπωλητές βραβεύτηκε στην εκδήλωση Dell Partner Awards 2015 με το βραβείο του Διανομέα της Χρονιάς.

Στην ετήσια εκδήλωση της Dell για τους συνεργάτες της, η OKTABIT διακρίθηκε ως ο κορυφαίος διανομέας για την Ελλάδα στα πλαίσια του προγράμματος Dell Partner Direct.

Όπως δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γενικός Διευθυντής της OKTABIT «Σε απαιτητικούς καιρούς προκλήσεων και ευκαιριών η αναγνώριση της προσπάθειας μας να υποστηρίζουμε δυναμικά το κανάλι των συνεργατών μας με τις καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις της Dell μας χαροποιεί και μας βοηθά να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα. Από την αρχή της συνεργασίας μας το 2008, καταφέραμε να συνδυάσουμε τη γνώση μας στη διανομή με τις δυνατότητες του δικτύου μας και τις ποιοτικές λύσεις της Dell σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης. Θα συνεχίσουμε με ακόμη πιο έντονο ρυθμό μεθοδικής προσπάθειας βασιζόμενοι στο ανθρώπινο δυναμικό μας , στους συνεργάτες μας και την ομάδα της Dell για την προώθηση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά.»


Η OKTABIT συμπεριέλαβε από τις αρχές Οκτωβρίου στην επιτυχημένη γκάμα των VERO Tablets με Intel Inside® το πρώτο tablet στην ελληνική αγορά που βασίζεται στο πρόγραμμα της Intel IRDA* ( Intel Reference Design for Android) και διαθέτει γνήσιο εγκεκριμένο λογισμικό Android.

To μοντέλο Α82i με τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom Z3735F μέχρι 1.83GHz αποτελεί μια καινοτόμα & έξυπνα σχεδιασμένη λύση στο οικοσύστημα του λειτουργικού Android.

Συγκεκριμένα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android 5.1 και υποστηρίζει software updates για διάρκεια έως δύο έτη. Ενσωματώνει Google εφαρμογές όπως Google Play, Google Maps, Youtube και άλλες.

Mε διάσταση οθόνης (τεχνολογίας Capacitive με IPS panel) στις 8 ίντσες, το VeroTab A82i προσφέρει επεξεργαστική ισχύ και εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα των γραφικών απογειώνοντας την εμπειρία του surfing, του video και του gaming.

Η οθόνη είναι wide με ανάλυση 1280 χ 800 και ο χρήστης μπορεί να απολαύσει αναπαραγωγή ταινιών σε ανάλυση Full HD 1080p χάρη στον ενσωματωμένο player.

Οι φίλοι της φωτογραφίας θα εκμεταλλευθούν τις 2 κάμερες , μία στην όψη της συσκευής ανάλυσης 2.0 MP , ιδανική για ποιοτικές βιντεοκλήσεις και μία στην πίσω πλευρά ανάλυσης 2 MP. Διαθέτει 1GB μνήμη RAM & 16 GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί με κάρτα Micro SD για επιπλέον 32GB. To VeroTab A82i υποστηρίζει Bluetooth, Wi-Fi, HDMI καθώς και Wireless Display για να προβάλλεται το περιεχόμενο της οθόνης σε τηλεόραση ή μεγαλύτερη οθόνη.

Ανήκει στην κατηγορία των Slim Tablets με πάχος 8.9 mm και σε συνδυασμό με το χαμηλό του βάρος (370 γραμ) προσφέρει εξαιρετική ευκολία μεταφοράς.

Kαλύπτεται από διετή εγγύηση και η ενδεικτική μέση τιμή λιανικής ανέρχεται στα 119 ευρώ


Η OKTABIT παρουσιάζει στην ελληνική αγορά τη νέα πρόταση Vero tablet 2 σε 1 (Notebook / tablet) στις 12 ίντσες με Intel Inside® και Windows 8.1.

Το Vero Tablet W120i με διάσταση οθόνης στις 11.6 ίντσες (IPS panel), ενσωματώνει τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom Z3735F με συχνότητα μέχρι 1.83 GHz, και λειτουργικό Windows 8.1 που αναβαθμίζεται στο νέο λειτουργικό της Microsoft Windows 10.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην ποιότητα κατασκευής του πληκτρολογίου που αποτελείται από βάση (dock) στιβαρής κατασκευής. Χάρη στην εμπειρία Continuum της Microsoft σε χρήση στα Windows 10 , η συσκευή περνάει από τη μία μορφή στην άλλη ( tablet / notebook) χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί να κάνει κάποια κίνηση & η οθόνη προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της κάθε συσκευής.

Με το πληκτρολόγιο - βάση, το tablet μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε laptop. Οι χρήστες που είναι εξοικειωμένοι με το περιβάλλον των Windows θα ενθουσιαστούν καθώς η επιφάνεια εργασίας είναι ακριβώς ίδια με ενός desktop υπολογιστή ενώ θα μπορούν να απολαμβάνουν την επεξεργαστική ισχύ και τις εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα των γραφικών, στην εμπειρία του web surfing, του video playback και του gaming.

Η Capacitive MultiTouch οθόνη είναι τεχνολογίας IPS με Full HD ανάλυση 1920 x 1080.

Οι χρήστες θα εκμεταλλευθούν τις 2 κάμερες , μία στην όψη της συσκευής ανάλυσης 2.0 MP , ιδανική για ποιοτικές βιντεοκλήσεις και μία στην πίσω πλευρά ανάλυσης 5.0 MP.

Το Vero W120i διαθέτει 2GB μνήμη RAM & 32 GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί με κάρτα Micro SD.

To Vero Tablet W120i υποστηρίζει Bluetooth και Wi-Fi καθώς και Wireless Display για να προβάλλεται το περιεχόμενο της οθόνης σε τηλεόραση ή μεγαλύτερη οθόνη. Επιπρόσθετα, η σύνδεση με τηλεόραση μπορεί να επιτευχθεί και μέσω θύρας HDMI, ενώ διαθέτει επίσης δύο θύρες USB & μπροστινά ηχεία. Διαθέτει δε μπαταρία στα 7000MAh για ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία.

Μαζί με το Vero tablet W120i παρέχεται δωρεάν για ένα έτος το Office 365 Personal, με τις εφαρμογές γραφείου, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access και Publisher, μετατρέποντάς το σε ένα ολοκληρωμένο κέντρο εργασίας, εξαιρετική λύση για ανταλλαγή αρχείων με τον υπολογιστή. Επιπλέον, παρέχονται δωρεάν 1TB χώρος αποθήκευσης στο One Drive cloud της Microsoft για αποθήκευση και συγχρονισμό εγγράφων και πληροφοριών, καθώς και 60 λεπτά Skype™ world το μήνα δωρεάν για κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα σε 60 χώρες.

Με τα νέo προϊόν η Oktabit ανταποκρίνεται δυναμικά στις εξελίξεις της αγοράς και τις ανάγκες των καταναλωτών, συνεργάζεται στενά με τις εταιρίες Intel και Microsoft και προσφέρει ανταγωνιστικές λύσεις με υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Kαλύπτεται από διετή εγγύηση και η ενδεικτική μέση τιμή λιανικής ανέρχεται στα 299 ευρώ.


Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησε η OKTABIT ΑΕ με την εταιρία Blue Soft & IT για την διανομή και ανάπτυξη της Bitdefender στην αγορά της Ελλάδας.

Στο σημερινό πολυσύνθετο τεχνολογικό γίγνεσθαι με έμφαση στα virtualized, physical, mobile and cloud περιβάλλοντα, η ανάγκη για αξιόπιστες λύσεις ασφάλειας που θα προστατεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι ακόμα μεγαλύτερη.

«Καθώς η ζήτηση για λύσεις δικτυακής ασφάλειας αυξάνεται από τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, η OKTABIT με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία της με έναν πρωτοπόρο κατασκευαστή λύσεων Software Security με πολλές διεθνείς πρωτιές και βραβεύσεις. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη & αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρονται στο δίκτυο των συνεργατών μας με περισσότερα επώνυμα προϊόντα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί από την εταιρία μας στη διανομή της πλήρους σειράς των καταναλωτικών και εταιρικών προϊόντων Bitdefender» δήλωσε η κα Δέσποινα Φιλιππάτου, Εμπορική Διευθύντρια της Οktabit.

Ο κ. Γρηγόριος Ιωαννίδης, Managing Director της Blue Soft & IT δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας με την Oktabit δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης για την καταναλωτική και επαγγελματική σειρά των προϊόντων της Bitdefender. Μέσω της έμπειρης ομάδας των product managers, των πωλητών, και του καναλιού μεταπωλητών της Oktabit, θα καλύψουμε τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς πληροφορικής με ολοκληρωμένες λύσεις σε όλους τους τομείς δραστηριότητας.»

Η Bitdefender, διακεκριμένη εταιρεία τεχνολογίας στο χώρο του Security προσφέρει λύσεις σε περισσότερες από 100 χώρες μέσω ενός δικτύου ειδικευμένων τοπικών αντιπροσώπων, διανομέων και μεταπωλητών. Από το 2001, Bitdefender σταθερά παράγει βραβευμένη τεχνολογία ασφάλειας για επιχειρήσεις και καταναλωτές, και είναι κορυφαία σε τεχνολογίες virtualization και cloud. Μέσω του R & D, συμμαχιών και συνεργασιών, η Bitdefender έχει ανεβάσει τα πρότυπα ασφάλειας σε υψηλοτέρα επίπεδα, μέσω της Νο 1 βραβευμένης τεχνολογίας της, αλλά και μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με τους κορυφαίους παρόχους virtualization και cloud παγκοσμίως.


Η Οktabit ΑΕ, διακεκριμένη εταιρία στη διάθεση επώνυμων προϊόντων πληροφορικής στους εγχώριους κατασκευαστές και μεταπωλητές και η Lenovo, κορυφαία εταιρία διεθνώς στην κατασκευή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους για τα προϊόντα πληροφορικής.

Ειδικότερα, στόχος της νέας συμφωνίας είναι η εξάπλωση της διάθεσης των επαγγελματικών και καταναλωτικών προϊόντων πληροφορικής της Lenovo στο δίκτυο συνεργατών της Oktabit.

Ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης, General Manager Greece & Cyprus της Lenovo δήλωσε σχετικά: «Η νέα συνεργασία της Lenovo με την Oktabit αποτελεί για εμάς μία νέα ευχάριστη πρόκληση δεδομένου ότι υπόσχεται την ευρύτερη διανομή των προϊόντων μας και την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών της αγοράς. Μετά από ένα ιδιαίτερα δραστήριο διάστημα για τη Lenovo η παραπάνω συνεργασία έρχεται να επισφραγίσει την προσπάθειά μας να ανταποκρινόμαστε όλο και περισσότερο στις ανάγκες των καταναλωτών».

Όπως δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γενικός Διευθυντής της Οktabit «καθώς η ζήτηση για ποιοτικές και αξιόπιστες λύσεις από τους καταναλωτές & τις επιχειρήσεις αυξάνεται, χαιρετίζουμε την έναρξη της νέας συνεργασίας που μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στους μεταπωλητές μας προς όφελος των καταναλωτών και να αξιοποιήσουμε τις νέες δυνατότητες σε καιρούς προκλήσεων & ευκαιριών.


Η καινοτομία στα Vero Tablets με πολλές δυνατότητες σε εξαιρετική τιμή

Η OKTABIT διευρύνει την επιτυχημένη διάθεση των VERO Tablets και παρουσιάζει στην ελληνική αγορά τις δύο νέες προτάσεις tablets στις 10.1 & 8 ίντσες με Intel Inside® και τα νέα Windows.

Το Vero Tablet W10i με διάσταση οθόνης στις 10.1 ίντσες (IPS panel), ενσωματώνει το νέο τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom Z3735F με συχνότητα μέχρι 1.83 GHz, προσφέρει άπλετη επεξεργαστική ισχύ και εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα των γραφικών απογειώνοντας την εμπειρία του surfing, του video και του gaming.

Οι χρήστες που είναι εξοικειωμένοι με το περιβάλλον των Windows θα ενθουσιαστούν καθώς η επιφάνεια εργασίας είναι ακριβώς ίδια με ενός υπολογιστή.

Η οθόνη του τεχνολογίας IPS διακρίνεται για την πιστότητα των χρωμάτων της και δημιουργεί ένα πραγματικά ξεκούραστο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας καθώς η τεχνολογία IPS προσφέρει μοναδική πιστότητα απεικόνισης από όποια γωνία και αν κοιτάζει ο χρήστης την οθόνη.

Η οθόνη έχει ανάλυση 1280 x 800 και ο χρήστης μπορεί να απολαύσει αναπαραγωγή ταινιών σε υψηλή ανάλυση 1080p χάρη στον ενσωματωμένο player.

Οι χρήστες θα εκμεταλλευθούν τις 2 κάμερες , μία στην όψη της συσκευής ανάλυσης 2.0 MP , ιδανική για ποιοτικές βιντεοκλήσεις και μία στην πίσω πλευρά ανάλυσης 2.0 MP.

Το Vero W10i διαθέτει 2GB μνήμη RAM & 32 GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί με κάρτα Micro SD.

To Vero Tablet W10i υποστηρίζει Bluetooth και Wi-Fi καθώς και Wireless Display για να προβάλλεται το περιεχόμενο της οθόνης σε τηλεόραση ή μεγαλύτερη οθόνη. Διαθέτει δε μπαταρία στα 7000Mah για ακόμα καλύτερη αυτονομία.

To Vero Tablet W8i με διάσταση οθόνης στις 8 ίντσες (IPS panel), ενσωματώνει τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom Z3735E μέχρι 1.83GHz και τα νέα Windows.

Διαθέτει οθόνη με ανάλυση 1280 x 800 (με δυνατότητα για αναπαραγωγή ταινιών σε υψηλή ανάλυση χάρη στον ενσωματωμένο player), 2 κάμερες 2.0 MP, μνήμη RAM 1 GB , αποθηκευτικό χώρο 16GB και μπαταρία 4300mAh. Υποστηρίζει και αυτό Bluetooth και Wi-Fi καθώς και Wireless Display.

Στα νέα Vero Tablets με Intel Inside® και τα νέα Windows δόθηκε προτεραιότητα στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και στη σχεδίαση υψηλής αισθητικής.

Με τα νέα προϊόντα η Oktabit ανταποκρίνεται δυναμικά στις εξελίξεις της αγοράς και τις ανάγκες των καταναλωτών, συνεργάζεται στενά με τις εταιρίες Intel και Microsoft και προσφέρει ανταγωνιστικές λύσεις με υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Μαζί με τα VERO tablets W10i και W8i, παρέχεται δωρεάν για ένα έτος το Office 365 Personal, με τις εφαρμογές γραφείου, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access και Publisher, μετατρέποντάς το σε ένα ολοκληρωμένο κέντρο εργασίας, εξαιρετική λύση για ανταλλαγή αρχείων με τον υπολογιστή. Επιπλέον,παρέχονται δωρεάν 1TB χώρος αποθήκευσης στο One Drive cloud της Microsoft για αποθήκευση και συγχρονισμό εγγράφων και πληροφοριών, καθώς και 60 λεπτά Skype™ world το μήνα δωρεάν για κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα σε 60 χώρες.

Kαλύπτονται από ετήσια εγγύηση και η ενδεικτική μέση τιμή λιανικής ανέρχεται στα 139 ευρώ για το Vero Tablet W8i & στα 239 Ευρώ για το W10i.

Για τεχνική υποστήριξη και ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε -εναλλακτικά- και το Oktabit Community.


PREMIUM TABLET X8I INTEL QUAD CORE 1.83 GHZ , IPS, 16GB, 8’’

Το νέο Vero Tablet με τις πολλές δυνατότητες σε εξαιρετική τιμή

Η OKTABIT διευρύνει την επιτυχημένη διάθεση των VERO Tablets με Intel Inside® στην ελληνική αγορά και διαθέτει από τον Ιούλιο το μοντέλο Χ8i στις 8 ίντσες.

H Oktabit συνεχίζοντας την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στη διάθεση των Vero Tablets με επεξεργαστή Intel διαθέτει μια νέα λύση ποιοτική, προσιτή και έξυπνα σχεδιασμένη στο οικοσύστημα του λειτουργικού Android (Jelly Bean 4.2)

Mε διάσταση οθόνης (τεχνολογίας Capacitive με IPS panel) στις 8 ίντσες, εξαιρετική μπαταρία 4300mAh και επεξεργαστή Intel Atom Z3735Ε με 4 πυρήνες μέχρι 1.83 GHz, το VeroTab Χ8i προσφέρει άπλετη επεξεργαστική ισχύ και εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα των γραφικών απογειώνοντας την εμπειρία του surfing, του video και του gaming.

Η Capacitive MultiTouch οθόνη του τεχνολογίας IPS διακρίνεται για την πιστότητα των χρωμάτων της και δημιουργεί ένα πραγματικά ξεκούραστο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας το οποίο δεν κουράζει ακόμη και αν η θέαση είναι υπό γωνία -καθώς η τεχνολογία IPS προσφέρει μοναδική πιστότητα απεικόνισης από όποια γωνία και αν κοιτάζει ο χρήστης την οθόνη.

Η οθόνη έχει ανάλυση 1280 χ 800 και ο χρήστης μπορεί να απολαύσει αναπαραγωγή ταινιών σε ανάλυση Full HD 1080p χάρη στον ενσωματωμένο player.

Οι φίλοι της φωτογραφίας θα εκμεταλλευθούν τις 2 κάμερες , μία στην όψη της συσκευής ανάλυσης 0.3 MP , ιδανική για ποιοτικές βιντεοκλήσεις και μία στην πίσω πλευρά ανάλυσης 5 MP. Διαθέτει 1GB μνήμη RAM & 16 GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί με κάρτα Micro SD για επιπλέον 32GB. To VeroTab Χ8i υποστηρίζει Bluetooth και Wi-Fi καθώς και Wireless Display για να προβάλλεται το περιεχόμενο της οθόνης σε τηλεόραση ή μεγαλύτερη οθόνη. Διαθέτει επίσης αισθητήρα φωτός.

Στο VeroTab Χ8i με Intel Inside® δόθηκε προτεραιότητα στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και στη σχεδίαση υψηλής αισθητικής. Ανήκει στην κατηγορία των Slim Tablets με πάχος 8.9 mm και σε συνδυασμό με το χαμηλό του βάρος (350 γραμ) προσφέρει εξαιρετική φορητότητα & ευκολία μεταφοράς.

Kαλύπτεται από ετήσια εγγύηση και η ενδεικτική μέση τιμή λιανικής ανέρχεται στα 169 ευρώ

Για τεχνική υποστήριξη και ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε -εναλλακτικά- και το Oktabit Community.


Στα σχέδια της D-Link η εισαγωγή προϊόντων οικιακού αυτοματισμού

Τα 10 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας γιόρτασαν η D-Link Hellas και η Oktabit σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες, 25 Ιουνίου 2014.

Σε μία ατμοσφαιρική βραδιά δίπλα στην θάλασσα, υψηλόβαθμα στελέχη της D-Link από το εξωτερικό και στελέχη του ελληνικού γραφείου της D-Link και της Oktabit υποδέχτηκαν πλήθος συνεργατών και πελατών των δύο εταιριών για να γιορτάσουν μαζί την επέτειο της επιτυχημένης συνεργασίας. Τις καθιερωμένες ομιλίες ακολούθησε δεξίωση, ενώ τους καλεσμένους περίμεναν και πολλές εκπλήξεις, καθώς οι δύο εταιρίες είχαν ετοιμάσει κλήρωση με πολλά και μεγάλα δώρα.

Από το 2004 που ξεκίνησε η συνεργασία της D-Link με την Oktabit, μία δεκαετία μετά μετρά ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, που διαθέτει σε επιχειρήσεις και καταναλωτές τις καινοτόμες και υψηλής απόδοσης δικτυακές λύσεις D-Link. Η κορυφαία παρουσία καθεμίας από τις δύο εταιρίες στο χώρο της, εξασφάλισε μία επιτυχημένη κοινή πορεία στην ελληνική αγορά, με κύρια χαρακτηριστικά την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης των συνεργατών-πελατών.

Σύμφωνα με τον Luigi Salmoiraghi, Sales and Marketing Director Southern Europe & UKI της D-Link: «Η Oktabit στα 10 χρόνια συνεργασίας μας έχει αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην επιτυχημένη πορεία της D-Link στην Ελληνική αγορά. Εύχομαι να διαγράψουμε μία ακόμα επιτυχημένη πορεία στα επόμενα δέκα χρόνια, τώρα που η D-Link εισέρχεται και σε μία νέα αγορά, αυτή του Home Automation. Με προϊόντα και υπηρεσίες που θα βελτιώσουν δραματικά την καθημερινότητα μας, μπορούμε από κοινού να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας και να πετύχουμε νέες επιχειρηματικές συνεργασίες και ανάπτυξη στο κανάλι».

Από την πλευρά της η κα Κωνσταντίνα Τσαούση, Εμπορική Διευθύντρια της Oktabit σημείωσε :«Πρόθεσή μας είναι να αξιοποιούμε συνεχώς την πολύχρονη εμπειρία στη διανομή επώνυμων λύσεων και να προσφέρουμε ευκαιρίες στους συνεργάτες μας να διευρύνουν το πελατολόγιο τους και τον κύκλο εργασιών τους. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την πορεία της συνεργασίας μας και πιστεύουμε στην εξίσου επιτυχημένη συνέχιση & διεύρυνσή της. »

Η εκδήλωση αποτέλεσε επίσης την ιδανική ευκαιρία να παρουσιαστούν στους παρευρισκόμενους τα μελλοντικά σχέδια της D-Link. Σύμφωνα με τον κ. Luigi Salmoiraghi η ελληνική αγορά σύντομα θα γνωρίσει τα προϊόντα της D-Link για οικιακό αυτοματισμό (home automation). Περιγράφοντας στους συνεργάτες πώς οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις ολοκληρωμένες λύσεις για βελτιωμένη εμπειρία καθημερινής διαβίωσης, διαχειριζόμενοι τον προσωπικό τους χώρο απλά με ένα «κλικ» από το smartphone ή το tablet, ο κ. Luigi Salmoiraghi ευχήθηκε η Oktabit να αποτελέσει στρατηγικό συνεργάτη για τη διάθεση και της νέας προϊοντικής της γκάμας στην ελληνική αγορά.


Με εξαιρετικές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κλείνει το πρώτο τρίμηνο του 2014 για την Οktabit.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2014 απονεμήθηκε στην Oktabit κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Distree 2014 στο Μονακό, το βραβείο “ Retailer Initiative of the Year EMEA region” για την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία των Vero Tablets στην ελληνική retail αγορά.

Στις αρχές Μαρτίου η Oktabit συμμετέχοντας στο Intel Distributors Meeting στο Μαρόκο , έλαβε μια ξεχωριστή διάκριση καθώς ήταν ο πρώτος διανομέας στην περιοχή ΕΜΕΑ με τα καλύτερα αποτελέσματα στο πρόγραμμα “Intel® Channel Access” διευρύνοντας την πελατειακή της βάση και πετυχαίνοντας σημαντικές επιδόσεις στις ODM πωλήσεις .

Στις 27 Μαρτίου 2014 στην εκδήλωση Sales Excellence Awards 2014 που διοργανώθηκε από την εταιρία Boussias Communications & Το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδας , απονεμήθηκε Χάλκινο Βραβείο για τα Vero Tablets και ιδιαίτερα για το Vero Tablet G8i με Intel Inside στην κατηγορία «Πωλήσεις & Επιχειρηματική Ανάπτυξη _ Επιτυχημένη Εισαγωγή Προϊόντος»

Στη σχετική δήλωση του ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γενικός Διευθυντής της Oktabit, τόνισε "Καθημερινά βιώνουμε αλλαγές στο σύνολο του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο, που λαμβάνουν χώρα με καταιγιστικούς ρυθμούς. Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται η ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η OKTABIT καθημερινά στηρίζει τους συνεργάτες-πελάτες της και στους προμηθευτές της κινούμενη με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, τόλμη και ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την αναγνώριση της προσπάθειας μας και θεωρούμε πραγματικά σημαντικό να αποτελούμε μέρος μιας σταθερά αναπτυσσόμενης αγοράς με υγιή και ικανά μέλη»


PREMIUM TABLET G8I INTEL DUAL CORE 2.0 GHZ , IPS, 16GB, 7.9’’

Το νέο Vero Tablet με τις πολλές δυνατότητες σε μια μοναδική τιμή

Η OKTABIT διευρύνει την επιτυχημένη διάθεση των VERO Tablets στην ελληνική αγορά και διαθέτει από τα μέσα Δεκεμβρίου 2013 το πρώτο Vero tablet με Intel Inside®. Πρόκειται για το G8i στις 7.9 ίντσες.

H Oktabit κάνοντας το πρώτο βήμα στην αγορά των Intel Tablets με το VeroTab G8i διαθέτει μια λύση ποιοτική, προσιτή και έξυπνα σχεδιασμένη στο οικοσύστημα του λειτουργικού Android (Jelly Bean 4.2)

Mε διάσταση οθόνης (τεχνολογίας Capacitive με IPS panel) στις 7.9 ίντσες , σώμα από αλουμίνιο, εξαιρετική μπαταρία 4600mAh και επεξεργαστή Intel Atom Z2580 με 2 πυρήνες και 4 threads στα 2.0 GHz, το VeroTab G8i προσφέρει άπλετη επεξεργαστική ισχύ και εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα των γραφικών απογειώνοντας την εμπειρία του surfing, του video και του gaming .

Η Capacitive MultiTouch οθόνη του τεχνολογίας IPS διακρίνεται για την πιστότητα των χρωμάτων της και δημιουργεί ένα πραγματικά ξεκούραστο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας το οποίο δεν κουράζει ακόμη και αν η θέαση είναι υπό γωνία -καθώς η τεχνολογία IPS προσφέρει μοναδική πιστότητα απεικόνισης από όποια γωνία και αν κοιτάζει ο χρήστης την οθόνη.

Η οθόνη έχει ανάλυση 1024 χ 768 και ο χρήστης μπορεί να απολαύσει αναπαραγωγή ταινιών σε ανάλυση Full HD 1080p χάρη στον ενσωματωμένο player.

Οι φίλοι της φωτογραφίας θα εκμεταλλευθούν τις 2 κάμερες , μία στην όψη της συσκευής ανάλυσης 2 MP , ιδανική για ποιοτικές βιντεοκλήσεις και μία στην πίσω πλευρά ανάλυσης 5 MP. Διαθέτει GPS, 1GB μνήμης RAM & 16 GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί με κάρτα Micro SD για επιπλέον 32GB. To VeroTab G8i υποστηρίζει Bluetooth και Wi-Fi καθώς και Wireless Display για να προβάλλεται το περιεχόμενο της οθόνης σε μια τηλεόραση ή μεγαλύτερη οθόνη.

Στο VeroTab G8i με Intel Inside® δόθηκε προτεραιότητα στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και στη σχεδίαση υψηλής αισθητικής. Ανήκει στην κατηγορία των Super Slim Tablets με πάχος μόλις 7.2 mm και σε συνδυασμό με το χαμηλό του βάρος (310 γραμ) προσφέρει τη μέγιστη φορητότητα & ευκολία μεταφοράς.

Kαλύπτεται από ετήσια εγγύηση και η ενδεικτική μέση τιμή λιανικής ανέρχεται στα 175 ευρώ

Για τεχνική υποστήριξη και ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε -εναλλακτικά- και το Oktabit Community.


Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησε η Oktabit ΑΕ με την εταιρία TP-LINK με αντικείμενο τη διανομή & προώθηση των δικτυακών της λύσεων στην ελληνική αγορά.
Η TP-LINK κατασκευάζει και προσφέρει μεγάλη γκάμα δικτυακών προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών δικτύωσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και οικιακών χρηστών.
«Στόχος της νέας συνεργασίας είναι η εξάπλωση του δικτύου διάθεσης των προϊόντων της TP-LINK στους συνεργάτες της Oktabit και η ενίσχυση της προϊοντικής γκάμας με περισσότερα επώνυμα προϊόντα. Πρόθεσή μας είναι να αξιοποιούμε συνεχώς την πολύχρονη εμπειρία στη διανομή επώνυμων λύσεων και να προσφέρουμε ευκαιρίες στους συνεργάτες μας να διευρύνουν το πελατολόγιο τους και τον κύκλο εργασιών τους» τόνισε κα Κωνσταντίνα Τσαούση , Εμπορική Διευθύντρια της Οktabit.
«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την έναρξη της συνεργασίας με την Οktabit που αποτελεί έναν αξιόπιστο και ισχυρό διανομέα. Η γνώση των δικτυακών προϊόντων και η εμπειρία των product managers και των πωλητών της Oktabit αποτελούν σημαντικά θεμέλια ενίσχυσης της θέσης της TP -LINK στην ελληνική αγορά. Είμαστε δε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την πορεία της TP-LINK στην ελληνική αγορά, μια και η εταιρία μας πρωταγωνιστεί στην κορυφή της αγοράς των δικτυακών προϊόντων πετυχαίνοντας σημαντική αύξηση πωλήσεων την τελευταία τριετία» δήλωσαν οι κκ. Nicholas Jiang, TP-LINK Country Manager & Πέτρος Κούτρας, TP-LINK Channel Sales Manager για την Ελλάδα.


Σε σημαντική συμφωνία συνεργασίας προχώρησε η OKTABIT ΑΕ με την εταιρία Fujitsu Technology Solutions με αντικείμενο την αντιπροσώπευση και προώθηση των επαγγελματικών σαρωτών της Fujitsu στην ελληνική αγορά.

Η συμφωνία για τη διανομή των συγκεκριμένων λύσεων της Fujitsu εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής της Oktabit να ενισχύει το προϊοντικό της πορτφόλιο και τις υπηρεσίες που προσφέρει στην Ελληνική αγορά. Η συνεργασία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική λαμβάνοντας υπόψη την ηγετική θέση της Fujitsu στην παγκόσμια αγορά των καινοτόμων & προηγμένων τεχνολογικά εταιριών.

«H Oktabit στα 21 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά πληροφορικής ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συνεργατών της και με τη νέα συνεργασία στοχεύει σε περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.
Η Fujitsu παρέχει μια σειρά από ολοκληρωμένες λύσεις σάρωσης όπως η Διαχείριση Παραστατικών, Διαχείριση Επιταγών, Διαχείριση Ερωτηματολογίων κλπ. Με τις παρεχόμενες ολοκληρωμένες λύσεις, της Fujitsu δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να επιταχύνουν τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες , να προσφέρουν αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση ενώ παράλληλα πετυχαίνουν σημαντική μείωση του κόστους» τόνισε η κα Δέσποινα Φιλιππάτου, Εμπορική Διευθύντρια της Oktabit.


Το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας AIO με τις πολλές δυνατότητες σε μια μοναδική τιμή

Η OKTABIT παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της νέας σειράς υπολογιστών “VERO All in One” που συνδυάζει κεντρική μονάδα και οθόνη σε ένα με εξαιρετικά εργονομική κατασκευή δίνοντας εκπληκτική εμπειρία άνεσης και στυλ για την εργασία στο γραφείο ή στο σπίτι. Είναι ένα κλασικό μοντέλο ΑΙΟ PC , δεν διαθέτει δηλαδή touch οθόνη.

Το στυλάτο design και η εξοικονόμηση χώρου που επιτυγχάνεται καθώς οι νέοι desktop δεν διαθέτουν το παραδοσιακό κουτί/case, δεν είναι τα μόνα χαρακτηριστικά που κάνουν τη νέα σειρά VERO All in One μία εξαιρετική επιλογή.
Η 21.5” LED οθόνη προσφέρει άριστη απεικόνιση γραφικών με εκπληκτικά χρώματα και μεγάλη επιφάνεια για μοναδική εμπειρία χρήσης στο γραφείο ή στο σπίτι. Τα νέο μοντέλο C3320 διαθέτει επίσης επεξεργαστή 3ης γενιάς Intel® Core™ i3 , WiFi και WebCam για άμεσο video-chatting και γραφικά με εξελιγμένες δυνατότητες High Definition απεικόνισης, συνδυάζοντας ισχύ με εξαιρετική εμφάνιση, εργονομία και χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης. Διαθέτει σκληρό δίσκο 500 GB (16 MB cache), μνήμη Kingston 4GB και λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows 7 Home Premium.

Kαλύπτεται από ετήσια εγγύηση και η ενδεικτική μέση τιμή λιανικής ανέρχεται στα 749 ευρώ.


Εντυπωσιακή συμμετοχή από πλευράς των συνεργατών σημείωσαν οι δύο εκδηλώσεις που διοργάνωσε η OKTABIT στις 27 Μαΐου και στις 29 Μαΐου 2013 στην Αθήνα (Αίγλη Ζαππείου) & στη Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο Hyatt) αντίστοιχα.

Έχοντας ως τίτλο: "Αλλάζουμε το ρυθμό – Το επιχειρείν σήμερα", οι εκδηλώσεις επιχείρησαν να στείλουν το μήνυμα της δυναμικότερης συνεργασίας μεταξύ του συνόλου των εκπροσώπων του Καναλιού μεταπώλησης με την OKTABIT και τους συνεργαζόμενους πληροφοριακούς οίκους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις και προκλήσεις της ελληνικής αγοράς.

Και στις δύο εκδηλώσεις, συμμετείχαν ως Χορηγοί οι εταιρίες Intel, Infolex, Microsoft, και SONY στελέχη των οποίων είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τις σύγχρονες τεχνολογικές τους λύσεις, τις εξειδικευμένες δράσεις που έχουν αναπτύξει για το ΙΤ Κανάλι, αλλά και την επισήμανση των ευκαιριών ανάπτυξης και πώλησης που προκύπτουν για τους Συνεργάτες του Καναλιού της OKTABIT.
Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στην Αθήνα, ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της OKTABIT: "Η OKTABIT προσφέρει καθημερινά στήριξη στους συνεργάτες-πελάτες της και στους προμηθευτές της κινούμενη με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, τόλμη και φυσικά ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Οφείλουμε να φανούμε συνεπείς και αντάξιοι απέναντι στην κρίση, προκειμένου να αναδειχθούμε τελικοί νικητές".
Ο μουσικός ρυθμός που συνόδευσε τον επιχειρηματικό δόθηκε και στις 2 εκδηλώσεις από το νεανικό γυναικείο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής «Fortissimo» που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους με τη δυναμική και το διαφορετικό μουσικό του στίγμα.
Οι δύο εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κλήρωση πλούσιων δώρων προς τους τυχερούς.


A8839 DUAL CORE , IPS , 8GB , HDMI

Το νέο Vero Tablet με τις πολλές δυνατότητες σε μια μοναδική τιμή

Η OKTABIT συνεχίζοντας την επιτυχημένη διάθεση των VERO Tablets στην ελληνική αγορά , διαθέτει από τα μέσα Μαΐου 2013 το νέο μέλος των υπολογιστών Vero tablets. Πρόκειται για το Α8839 στις 8 ίντσες.

Το νέο Vero Tablet Α8839 8” διακρίνεται για την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης και συνδυάζει με αρμονικά φορητότητα, χρηστικότητα και εξαιρετικές επιδόσεις. Το μικρό του μέγεθος και βάρος (μόλις 470 γραμμάρια) το καθιστούν ιδανικό ώστε να μεταφέρεται εύκολα παντού ενώ σε συνδυασμό με το 4:3 format της οθόνης του παραμένει ιδιαίτερα λειτουργικό.

Η περιήγηση στο διαδίκτυο, η επαφή με φίλους στα δημοφιλή social networks, το gaming, η ανάγνωση e-books και η αναπαραγωγή video από το YouTube είναι μόνο λίγες από τις πολλές δυνατότητες που παρέχει το Vero A8839 8”!

Το Vero Tablet A8839 8” είναι ένα ιδιαίτερα κομψό tablet, με λιτό και απέριττο στυλ και αλουμινένιο πίσω κάλυμμα. Έχει πάχος μόλις 9mm, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα κατασκευής του αλλά και την προσεγμένη σχεδίαση του.

Η Capacitive MultiTouch οθόνη του τεχνολογίας IPS διακρίνεται για την πιστότητα των χρωμάτων της και δημιουργεί ένα πραγματικά ξεκούραστο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας το οποίο δεν κουράζει ακόμη και αν η θέαση είναι υπό γωνία -καθώς η τεχνολογία IPS προσφέρει μοναδική πιστότητα απεικόνισης από όποια γωνία και αν κοιτάζει ο χρήστης την οθόνη.

Η οθόνη προστατεύεται από γυάλινη επιφάνεια η οποία προσφέρει μέγιστη προστασία από μικροεπαφές που προκαλούν σημάδια. Το Tablet διαθέτει G-Sensor για αυτόματη περιστροφή της επιφάνειας εργασίας, ανάλογα με τον τρόπο που κρατιέται η συσκευή.

Διαθέτει 2 κάμερες, ιδανικές είτε για video-κλήσεις με φίλους και συγγενείς, είτε για λήψη φωτογραφιών ή video. Έχει αποθηκευτικό χώρο 8GB, ο οποίος μπορεί να αναβαθμιστεί με μια Micro SD κάρτα με επιπλέον 32GB, ώστε να αποθηκεύονται ακόμη περισσότερα τραγούδια, βίντεο και φωτογραφίες.

Βασίζεται στον επεξεργαστή Dual Core Cortex A9 (Rockchip RK3066) 1.6GHz (με μεταβαλλόμενη συχνότητα λειτουργίας - για μέγιστη οικονομία της μπαταρίας) ο οποίος διακρίνεται για τις κορυφαίες επιδόσεις του. Επιπρόσθετα ενσωματώνει κάρτα γραφικών Quad Core Mali 400.

Η μνήμη του συστήματος είναι τεχνολογίας DDR3 και ανέρχεται στο 1GB.

Διαθέτει mini USB 2.0 θύρα, μέσω της οποίας μπορεί να συνδεθεί το Tablet με προσωπικό υπολογιστή και να μεταφερθούν αρχεία από τη μια συσκευή στην άλλη. Εξοπλίζεται με θύρα HDMI η οποία επιτρέπει τη σύνδεση με την τηλεόραση ή οποιοδήποτε άλλο monitor.

Kαλύπτεται από ετήσια εγγύηση και η ενδεικτική μέση τιμή λιανικής ανέρχεται στα 159 ευρώ

Για τεχνική υποστήριξη και ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε -εναλλακτικά- και το Oktabit Community.


Σε σημαντική διεύρυνση της συνεργασίας τους προχώρησαν οι εταιρίες Οktabit ΑΕ και Sony Hellas με αντικείμενο την αντιπροσώπευση και προώθηση των καταναλωτικών προϊόντων της Sony στην ελληνική αγορά.

Η OKTABIT ως διανομέας της κατασκευάστριας εταιρείας διευρύνει την γκάμα των λύσεων της Sony που ήδη διαθέτει και προσφέρει στο δίκτυο των συνεργατών της το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτικών προϊόντων Sony.

Η διεύρυνση της συνεργασίας περιλαμβάνει τις παρακάτω κατηγορίες προϊόντων:

Τηλεοράσεις, βιντεοκάμερες, φωτογραφικές μηχανές, Blu Ray & DVD players, Home Cinema, MP3/4 players & Ηχοσυστήματα.

«Η συμφωνία για τη διανομή των consumer λύσεων της Sony εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής της Oktabit να ενισχύει το προϊοντικό της πορτφόλιο και τις υπηρεσίες που προσφέρει στην Ελληνική αγορά. Η συνεργασία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική λαμβάνοντας υπόψη την κορυφαία θέση της Sony στην παγκόσμια αγορά των καινοτόμων & προηγμένων τεχνολογικά εταιριών. H Oktabit στα 20 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της στην ελληνική αγορά πληροφορικής ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συνεργατών και με τη νέα συνεργασία στοχεύει σε περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της» τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γενικός Διευθυντής της Oktabit.

«Η έως τώρα επιτυχημένη συνεργασία μας με την Oktabit στον τομέα της πληροφορικής και ταυτόχρονα η ανάγκη που προκύπτει να υποστηρίξουμε το καταναλωτικό κοινό σε ολόκληρη την περιφέρεια της Ελλάδας, μας οδήγησαν στη διευρυμένη πλέον συνεργασία της Sony Hellas με την Oktabit για το σύνολο της γκάμας των προϊόντων Sony» δήλωσε ο κ. Γεράσιμος Γιαννουλάτος, Country Head Hellas & Cyprus και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την εξέλιξη αυτής της συνεργασίας και ευελπιστούμε πως σύντομα θα αποδώσει καρπούς, πάντα με γνώμονα τις ανάγκες των καταναλωτών».


Η OKTABIT συνεχίζοντας την επιτυχημένη διάθεση των VERO Tablets στην ελληνική αγορά , διαθέτει από τις 17 Δεκεμβρίου 2012 το νέο μέλος των υπολογιστών Vero tablets. Πρόκειται για το Α8826 στις 8 ίντσες .

Το νέο Vero Tablet Α8826 8” με λειτουργικό Android 4.0.4 συνδυάζει με αρμονικό τρόπο φορητότητα, χρηστικότητα, ποιότητα και επιδόσεις. Το μέγεθος του αλλά και το μικρό του βάρος (μόλις 456 γραμμάρια) το καθιστούν ιδανικό ώστε να μεταφέρεται εύκολα παντού ενώ σε συνδυασμό με το 4:3 format της οθόνης του παραμένει ιδιαίτερα λειτουργικό

Η περιήγηση στο διαδίκτυο, η επαφή με φίλους στα δημοφιλή social networks, το gaming, η ανάγνωση e-books και η αναπαραγωγή video από το YouTube είναι μόνο λίγες από τις πολλές δυνατότητες που παρέχει το Vero A8826 8”!

Η Capacitive MultiTouch οθόνη του διακρίνεται για την πιστότητα των χρωμάτων της και δημιουργεί ένα πραγματικά ξεκούραστο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας. Η οθόνη προστατεύεται από γυάλινη επιφάνεια η οποία προσφέρει μέγιστη προστασία από μικροεπαφές που προκαλούν σημάδια. Το Tablet διαθέτει G-Sensor για αυτόματη περιστροφή της επιφάνειας εργασίας, ανάλογα με τον τρόπο που κρατιέται η συσκευή.

Η ποιοτική κατασκευή του Vero A8826 8" ολοκληρώνεται από την πίσω όψη η οποία είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο.

Διαθέτει 2 κάμερες, ιδανικές είτε για video-κλήσεις με φίλους και συγγενείς, είτε για λήψη φωτογραφιών ή video. Έχει αποθηκευτικό χώρο 8GB, ο οποίος μπορεί να αναβαθμιστεί με μια Micro SD κάρτα με επιπλέον 32GB, ώστε να αποθηκεύονται ακόμη περισσότερα τραγούδια, βίντεο και φωτογραφίες.

Βασίζεται στον επεξεργαστή Dual Core Cortex A9 (Amlogic 8726-MX) 1.5GHz (με μεταβαλλόμενη συχνότητα λειτουργίας - για μέγιστη οικονομία της μπαταρίας) ο οποίος διακρίνεται για τις κορυφαίες επιδόσεις του. Επιπρόσθετα ενσωματώνει κάρτα γραφικών Dual Core Mali 400. Η μνήμη του συστήματος είναι τεχνολογίας DDR3 και ανέρχεται στο 1GB.

Διαθέτει mini USB 2.0 θύρα, μέσω της οποίας μπορεί να συνδεθεί το Tablet με προσωπικό υπολογιστή και να μεταφερθούν αρχεία από τη μια συσκευή στην άλλη. Εξοπλίζεται με θύρα HDMI η οποία επιτρέπει τη σύνδεση με την τηλεόραση ή οποιοδήποτε άλλο monitor αλλά και Bluetooth για ανταλλαγή αρχείων με το κινητό ή ακόμη για σύνδεση ασύρματου πληκτρολογίου.
Επίσης μπορεί να συνδεθεί με 3G USB dongle για data κινητής τηλεφωνίας

Kαλύπτεται από ετήσια εγγύηση και η ενδεικτική μέση τιμή λιανικής ανέρχεται στα 159€.

Η συσκευασία περιέχει:
• Ελληνικό εγχειρίδιο χρήσης
• φορτιστή ρεύματος
• USB to mini USB καλώδιο/αντάπτορα (αρσενική υποδοχή)
• USB to mini USB καλώδιο/αντάπτορα (θηλυκή υποδοχή)
• Ακουστικά


Η OKTABIT συνεχίζοντας την επιτυχημένη διάθεση των VERO Tablets στην ελληνική αγορά , διευρύνει την branded οικογένεια VERO και διαθέτει από τις αρχές Δεκεμβρίου το νέο μέλος των υπολογιστών tablets. Πρόκειται για το VERO Tablet A9724 στις 9,7 ίντσες.

Το νέο Vero Tablet A9724 9,7’ με λειτουργικό Android 4.0 συνδυάζει χρηστικότητα, ποιότητα και επιδόσεις. Ανήκει στη μεγάλη κατηγορία των Tablets, η οποία θεωρείται ιδανική για πολύωρη χρήση, αλλά με μόλις 620 γραμμάρια βάρος διευκολύνει τη μεταφορά του χωρίς να κουράζει το χρήστη. Η περιήγηση στο διαδίκτυο, η επαφή με φίλους στα δημοφιλή social networks, το gaming, η ανάγνωση e-books και η αναπαραγωγή video από το YouTube είναι μόνο λίγες από τις πολλές δυνατότητες που παρέχει το Vero A9724 9.7”!

Η Capacitive 10-point MultiTouch οθόνη του έχει panel τεχνολογίας IPS, το οποίο χαρακτηρίζεται για την κορυφαία απόδοση χρωμάτων, ενώ -σε αντίθεση με τα «συμβατικά» panels- δεν αλλοιώνει τα χρώματα όταν αλλάζει η γωνία θέασης, ούτε επηρεάζεται από το φως του ήλιου. Η ποιότητα της, σε συνδυασμό με το μέγεθος της, δημιουργούν ένα πραγματικά ξεκούραστο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας. Η οθόνη προστατεύεται από γυάλινη επιφάνεια η οποία προσφέρει μέγιστη προστασία από μικροεπαφές που προκαλούν σημάδια. Το Tablet διαθέτει G-Sensor για αυτόματη περιστροφή της επιφάνειας εργασίας, ανάλογα με τον τρόπο που κρατιέται η συσκευή.

Η ποιοτική κατασκευή του Vero A9724 9.7" ολοκληρώνεται από την πίσω όψη η οποία είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο.

Διαθέτει 2 κάμερες, ιδανικές είτε για video-κλήσεις με φίλους και συγγενείς, είτε για λήψη φωτογραφιών ή video. Έχει αποθηκευτικό χώρο 16GB, ο οποίος μπορεί να αναβαθμιστεί με μια Micro SD κάρτα με επιπλέον 32GB, ώστε να αποθηκεύονται ακόμη περισσότερα τραγούδια, βίντεο και φωτογραφίες.

Βασίζεται στον επεξεργαστή Dual Core Cortex A9, με μεταβαλλόμενη συχνότητα λειτουργίας - για μέγιστη οικονομία της μπαταρίας - μεταξύ 250MHz και 1.5GHz, ο οποίος διακρίνεται για τις κορυφαίες επιδόσεις του και ενσωματώνει κάρτα γραφικών Quad Core Mali 400. Η μνήμη του συστήματος είναι τεχνολογίας DDR3 και ανέρχεται στο 1GB.

Διαθέτει mini USB 2.0 θύρα (συν μια HOST), μέσω της οποίας μπορείτε να συνδεθεί το Tablet με τον προσωπικό υπολογιστή και να μεταφέρονται αρχεία από τη μια συσκευή στην άλλη. Εξοπλίζεται με θύρα HDMI η οποία σας επιτρέπει τη σύνδεση με την τηλεόραση ή οποιοδήποτε άλλο monitor αλλά και Bluetooth για ανταλλαγή αρχείων με το κινητό ή ακόμη για σύνδεση ασύρματου πληκτρολογίου.
Kαλύπτεται από ετήσια εγγύηση και η ενδεικτική μέση τιμή λιανικής ανέρχεται στα 235€.

Η συσκευασία περιέχει:
• Ελληνικό εγχειρίδιο χρήσης
• φορτιστή ρεύματος
• USB to mini USB καλώδιο/αντάπτορα (αρσενική υποδοχή)
• USB to mini USB καλώδιο/αντάπτορα (θηλυκή υποδοχή)
• Ακουστικά

Η OKTABIT διευρύνει την branded οικογένεια VERO και διαθέτει τα 2 πρώτα μοντέλα VERO Tablets από τις αρχές Σεπτεμβρίου στην ελληνική αγορά.
Πρόκειται για το VERO Tablet A7710 7” και VERO Tablet A9712 9,7”.

Ειδικότερα, το μικρό tablet της οικογένειας VERO TAB A7710 7” που διαθέτει λειτουργικό Android 4.0, αποτελεί το απόλυτα φορητό tablet χάρη στο μέγεθος του και προσφέρει στιγμές διασκέδασης, ενημέρωσης και εργασίας. Η περιήγηση στο διαδίκτυο, η επαφή με φίλους στα δημοφιλή social networks, το gaming, η ανάγνωση e-books και η αναπαραγωγή video από το YouTube είναι μόνο λίγες από τις πολλές δυνατότητες που παρέχει το Vero A7710 7". Διαθέτει κάμερα στην μπροστινή όψη για video-κλήσεις με φίλους και συγγενείς και ενσωματωμένο ηχείο. Έχει αποθηκευτικό χώρο 8GB, ο οποίος μπορεί να αναβαθμιστεί με μια Micro SD κάρτα με επιπλέον 32GB, ώστε να αποθηκεύονται περισσότερα τραγούδια, βίντεο και φωτογραφίες. Το μόλις 280 γραμμαρίων 7” Vero A7710 7”εξοπλίζεται με γυάλινη επιφάνεια η οποία είναι ανθεκτική και εγγυάται την διατήρηση της Capacitive multi-touch οθόνης (η οποία διαθέτει G-Sensor για αυτόματη περιστροφή του tablet) ανέπαφη από ανεπιθύμητες μικροεπαφές και πιθανές φθορές. Βασίζεται στον επεξεργαστή Cortex A8, ο οποίος έχει μεταβαλλόμενη συχνότητα λειτουργίας - για μέγιστη οικονομία της μπαταρίας - μεταξύ60MHz και1.2GHz. Η μνήμη του συστήματος είναι τεχνολογίας DDR3και ανέρχεται στα 512MB.Επιπρόσθετα, διαθέτει mini USB 2.0 θύρα, μέσω της οποίας ο χρήστης συνδέει το VERO Tablet με τον προσωπικό του υπολογιστή και μεταφέρει τα αρχεία από τη μια συσκευή στην άλλη.

Το νέο Vero Tablet A9712 9,7”, με λειτουργικό 4.0 συνδυάζει χρηστικότητα και ποιότητα. Ανήκει στη μεγάλη κατηγορία των Tablets, η οποία θεωρείται ιδανική για πολύωρη χρήση, αλλά με μόλις 628 γραμμάρια βάρος διευκολύνει τη μεταφορά του χωρίς να κουράζει το χρήστη.

Η Capacitive MultiTouch οθόνη του έχει panel τεχνολογίας IPS, το οποίο χαρακτηρίζεται για την κορυφαία απόδοση χρωμάτων, ενώ -σε αντίθεση με τα «συμβατικά» panels- δεν αλλοιώνει τα χρώματα όταν αλλάζει η γωνία θέασης. Η ποιότητα της, σε συνδυασμό με το μέγεθος της, δημιουργούν ένα πραγματικά ξεκούραστο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας. Η οθόνη προστατεύεται από γυάλινη επιφάνεια η οποία προσφέρει μέγιστη προστασία από μικροεπαφές που προκαλούν σημάδια. Το Tablet διαθέτει G-Sensor για αυτόματη περιστροφή της επιφάνειας εργασίας, ανάλογα με τον τρόπο που κρατιέται η συσκευή. Η ποιοτική κατασκευή του Vero TAB A9712 9.7" ολοκληρώνεται από την πίσω όψη η οποία είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Διαθέτει 2 κάμερες, ιδανικές είτε για video-κλήσεις με φίλους και συγγενείς, είτε για λήψη φωτογραφιών ή video. Έχει αποθηκευτικό χώρο 16GB,ο οποίος μπορεί να αναβαθμιστεί με μια Micro SD κάρτα με επιπλέον 32GB, ώστε να αποθηκεύονται περισσότερα τραγούδια, βίντεο και φωτογραφίες. Βασίζεται στον επεξεργαστή Cortex A8, ο οποίος έχει μεταβαλλόμενη συχνότητα λειτουργίας - για μέγιστη οικονομία της μπαταρίας – μεταξύ 60MHz και1.2GHz. Η μνήμη του συστήματος είναι τεχνολογίας DDR3 και ανέρχεται στο 1GB.

Διαθέτει mini USB 2.0 θύρα (συν μια HOST), μέσω της οποίας μπορεί να συνδεθεί το Tablet με τον προσωπικό υπολογιστή και να μεταφέρονται αρχεία από τη μια συσκευή στην άλλη. Επίσης, εξοπλίζεται με θύρα HDMI η οποία επιτρέπει τη σύνδεση με την τηλεόραση ή οποιοδήποτε άλλο monitor.


Συμφωνία συνεργασίας με αντικείμενο τη διανομή των προϊόντων της Huawei στην ελληνική αγορά από το δίκτυο της Oktabit υπέγραψαν οι δύο εταιρείες. Η συμφωνία εντάσσεται στη παγκόσμια στρατηγική που ακολουθεί η Huawei, ο κορυφαίος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT),για την ανάπτυξη της Δ/νσης Εταιρικών Πελατών της.

To τμήμα Εταιρικών Πελατών της Ηuawei παγκοσμίως παρουσιάζει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 25% και στόχος της εταιρείας είναι τα επόμενα πέντε χρόνια ο τζίρος να ξεπεράσει τα 15 δισ. δολάρια με την παροχή καινοτόμων προϊόντων και λύσεων. Το δίκτυο συνεργατών της Huawei παγκοσμίως αποτελείται πλέον, από δύο κατηγορίες συνεργατών: α). Μεταπωλητές πρώτου επιπέδου (Tier-1): Διανομείς και συνεργάτες προστιθέμενης αξίας (value-added partners - VAPs) και β). Μεταπωλητές δευτέρου επιπέδου (Tier-2): «χρυσοί» και «αργυροί» συνεργάτες. Το δίκτυο συνεργατών της εταιρείας σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και Σκανδιναβία, όπου εντάσσεται και η Ελλάδα απαρτίζεται από 200 άμεσους συνεργάτες/ πρώτου επιπέδου, 2.000 έμμεσους συνεργάτες/δεύτερου επιπέδου και 5.000 πιστοποιημένους μηχανικούς.

Ο Dr. Yang Weijun, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Technologies A.E., υπεύθυνος για την Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Fyrom δήλωσε «Με την υπογραφή της συμφωνίας προχωράμε, όπως ήδη έχουμε σχεδιάσει, στην ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών μας στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η Oktabit θα βοηθήσει να προωθήσουμε ταχύτερα στην ελληνική αγορά τα προϊόντα και τις λύσεις μας. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής μας για την ανάπτυξη της Διεύθυνσης Εταιρικών Πελατών μας, το δίκτυο συνεργατών αποτελεί σημαντική προτεραιότητα, καθώς συμβάλλει σημαντικά στο «χτίσιμο» της εικόνας της Huawei, στη βέλτιστη κάλυψη των αναγκών της αγοράς και στην παροχή υπηρεσιών και λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών».

Ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της Oktabit AE από την πλευρά του τόνισε «η συμφωνία με την Huawei εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική της εταιρείας να ενισχύει συνεχώς το προϊοντικό της πορτφόλιο και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσφέρει στους τομείς της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Η συνεργασία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική εάν λάβουμε υπόψη την κορυφαία θέση της Huawei στον παγκόσμιο χάρτη κατασκευαστών καινοτόμων & τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων. H Oktabit που γιορτάζει τα 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ελληνική αγορά, ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συνεργατών της και επενδύει με αισιοδοξία στο μέλλον»


Η OKTABIT ΑΕ, διακεκριμένη εταιρία στον χώρο της διανομής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στην ελληνική αγορά και η CyberPower Systems, κορυφαίος κατασκευαστής εξοπλισμού και λύσεων power management παγκοσμίως, ανακοίνωσαν την συνεργασία τους. H CyberPower Systems, υλοποιεί ένα σημαντικό βήμα αναφορικά με τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, ορίζοντας την Oktabit, ως τον κύριο επιχειρηματικό της συνεργάτη. Η συνεργασία αυτή θα δημιουργήσει μοναδικές ευκαιρίες, τόσο για τα δύο εταιρίες όσο και για τους μεταπωλητές, καθώς θα είναι σε θέση να αποκομίσουν τα οφέλη που αυτή η συνέργεια παρέχει.

Η Οktabit έχει κερδίσει επάξια την φήμη της, αποδίδοντας άριστη αξία σε προϊόντα και υπηρεσίες, προηγμένη εξυπηρέτηση σε πελάτες και άμεση προσέγγιση για να επιτύχει σε ένα διαρκώς ανταγωνιστικό κλάδο. Για την CyberPower, η συνεργασία με ένα κορυφαίο διανομέα, είναι ένα μεγάλο βήμα προς την περαιτέρω εξέλιξή της στην ελληνική αγορά.

«Η συνεργασία με την Oktabit θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης για την επαγγελματική σειρά των προϊόντων της CyberPower. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα έχουμε την ευκαιρία να προφέρουμε τις πλήρεις λύσεις της σειράς αυτής στο κανάλι των μεταπωλητών, μέσω της Οktabit, ενός από τους πιο σημαντικούς διανομείς προϊόντων πληροφορικής στην Ελλάδα. Η ικανότητα, η γνώση, η εμπειρία και η δυνατή παρουσία της στην ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με την αναγνώριση των προϊόντων της CyberPower διεθνώς, στον τομέα των λύσεων & προϊόντων power management, αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας», ανέφερε ο κ. Γιώργος Κάκαβος, Account Manager για την CyberPower Systems B.V. για την Νότια Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

«Στην Οktabit είμαστε ευχαριστημένοι με τη νέα αυτή συνεργασία, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του προϊοντικού μας portfolio, με τις εξελιγμένες λύσεις σε θέματα power management, που προσφέρει η CyberPower. Θεωρώ, πως η CyberPower είναι σε θέση να ανταγωνιστεί επάξια και να καταφέρει υψηλά αποτελέσματα στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας το περιβάλλον για μια επιτυχημένη σχέση με τους πελάτες μας στην ελληνική αγορά», δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γενικός Διεθυντής της Oktabit.

Και οι δύο εταιρίες προσδοκούν σε μια επιτυχημένη και μακρόχρονη συνεργασία που θα έχει ως αποτέλεσμα το κοινό όφελος.


Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η εταιρεία μας έχει αξιολογηθεί για μια ακόμα χρονιά από την ICAP Group με υψηλό Rating Score και συνεπώς εξακολουθεί να είναι μέλος της Κοινότητας "Strongest Companies in Greece" για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

http://www.icap.gr/strongestcompanies/OKTABIT_gr.htm
http://www.icap.gr/strongestcompanies/OKTABIT_en.htm

Η διάκριση αυτή διευκολύνει σημαντικά τις συναλλαγές της εταιρίας εντός και εκτός Ελλάδας δεδομένου ότι την κατατάσσει στην ομάδα εταιριών με πολύ χαμηλό πιστωτικό ρίσκο.

Οι «STRONGEST COMPANIES IN GREECE» είναι οι επιχειρήσεις που κατατάσσονται στις ισχυρότερες ζώνες πιστοληπτικής διαβάθμισης (rating scores) της ICAP Group. Η ICAP Group αναγνωρίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως Αποδεκτή Πηγή Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων. Δυνατότητα ένταξης στην κοινότητα «STRONGEST COMPANIES IN GREECE» έχει μόνο μία στις δέκα επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Η κοινότητα είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και τα μέλη της είναι πράγματι οι πιο δυνατές από πιστοληπτικής απόψεως εταιρείες στην Ελλάδα.

Στη σχετική δήλωση του ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της Oktabit, τόνισε "Σήμερα, βιώνουμε μια έντονη αλλαγή στο σύνολο του οικονομικού όσο και επιχειρηματικού περιβάλλοντος τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο, που λαμβάνει χώρα με καταιγιστικούς ρυθμούς.Τώρα περισσότερο από πριν απαιτείται η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Η OKTABIT προσφέρει καθημερινά στήριξη στους συνεργάτες-πελάτες της και στους προμηθευτές της κινούμενη με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, τόλμη και ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Είναι πραγματικά σημαντικό να αποτελούμε μέρος μιας σταθερά αναπτυσσόμενης αγοράς με υγιή και ικανά μέλη».


Η Oktabit A.E, διακεκριμένη εταιρία στον χώρο της διανομής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στην ελληνική αγορά και η Samsung Electronics Hellas, ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για τη διανομή των προϊόντων ΙΤ της Samsung Electronics και ειδικότερα για τις κατηγορίες των φορητών υπολογιστών & netbooks, οθονών και εκτυπωτών.

«Με το ευρύ δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα και με γνώμονα την πολύχρονη πείρα μας, θεωρούμε την πρόσφατη συνεργασία ιδιαίτερα σημαντική, καθώς διευρύνεται η προϊοντική μας γκάμα και μπορούμε αφενός να καλύπτουμε ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες της ελληνικής αγοράς πληροφορικής με ολοκληρωμένες λύσεις αφετέρου δε να στοχεύουμε σε διεύρυνση των δραστηριοτήτων μας. Η εταιρία Samsung Electronics είναι παγκοσμίως γνωστή αποτελώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ψηφιακών τηλεοράσεων, τσιπ μνήμης, κινητών τηλεφώνων και οθόνων LCD/LED/MFM και η Oktabit, μέσω του δικτύου συνεργατών της και της τεχνογνωσίας της, έχει τη δυνατότητα να ενδυναμώσει το μερίδιο αγοράς της Samsung Electronics στην ελληνική αγορά» δήλωσε η κα Δέσποινα Φιλιππάτου, Εμπορική Διευθύντρια της Οktabit A.E.


Η Oktabit διευρύνει τη συνεργασία της με τον αμερικανικό κατασκευαστή Η/Υ DELL και αναλαμβάνει επίσης τη διανομή για την Ελληνική αγορά της Consumer and Small Business -CSB προϊοντικής κατηγορίας που απευθύνεται σε καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις. Ειδικότερα, η νέα συμφωνία περιλαμβάνει τις σειρές των φορητών και επιτραπέζιων υπολογιστών Vostro, Inspiron, XPS, τα tablets Inspiron Duo & Streak καθώς και all- in-one PCs.

Όπως δήλωσε η κα Δέσποινα Φιλιππάτου, Εμπορική Διευθύντρια της Οktabit «Η συμφωνία για τη διεύρυνση της συνεργασίας εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής της Oktabit να ενισχύει το προϊοντικό της πορτφόλιο και τις υπηρεσίες που προσφέρει στην Ελληνική αγορά στοχεύοντας σε περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της. Η Dell είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη δυνατότητά της να ενσωματώνει ταχύτατα τη νεότερη τεχνολογία στα προϊόντα της, προσφέροντας στους πελάτες συστήματα ιδιαίτερα υψηλών επιδόσεων σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές. Οι παραπάνω οικογένειες προϊόντων διακρίνονται για την ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής και το μοντέρνο design τους σύμφωνα με τις ανάγκες των καταναλωτών για την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην καθημερινή τους εργασία , στην επικοινωνία και στην ψυχαγωγία»

Η Oktabit εκτός από την πρόσφατη συνεργασία για την κατηγορία των Consumer and Small Business - CSB διανέμει επίσης τα προϊόντα της Dell που απευθύνονται στις ανάγκες των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων (τους φορητούς υπολογιστές Latitude, επιτραπέζιους υπολογιστές Optiplex, servers Dell Poweredge, λύσεις που καλύπτουν αποθηκευτικές ανάγκες μέσω των προϊοντικών σειρών Dell PowerVault & Dell EqualLogic καθώς και προϊόντα δικτύωσης Dell PowerConnect.


Εντυπωσιακή συμμετοχή από πλευράς των συνεργατών σημείωσαν οι δύο εκδηλώσεις που διοργάνωσε η OKTABIT στις 23 Μαΐου και στις 25 Μαΐου 2011 στην Αθήνα (Μουσείο Βορρέ) & στη Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο Hyatt) αντίστοιχα.

Έχοντας ως τίτλο: "Think Smart – Do mat", οι εκδηλώσεις επιχείρησαν να στείλουν το μήνυμα της σωστής διαχείρισης προϊόντων & έξυπνων νέων τεχνολογιών για να μπορέσουν οι εταιρίες και το δίκτυο συνεργατών γενικότερα, να αντιμετωπίσουν το απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη μεγαλύτερης συνεργασίας μεταξύ του συνόλου των εκπροσώπων του Καναλιού μεταπώλησης με την OKTABIT και τους συνεργαζόμενους πληροφοριακούς οίκους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις και προκλήσεις της ελληνικής αγοράς.

Και στις δύο εκδηλώσεις, συμμετείχαν ως Χορηγοί οι εταιρίες Intel, Microsoft,Sony και Infolex, στελέχη των οποίων είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τις σύγχρονες τεχνολογικές τους λύσεις, τις εξειδικευμένες δράσεις που έχουν αναπτύξει για το ΙΤ Κανάλι, αλλά και της επισήμανσης των ευκαιριών ανάπτυξης και πώλησης που προκύπτουν για τους Συνεργάτες του Καναλιού της OKTABIT. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στην Αθήνα, ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της OKTABIT: "Η OKTABIT προσφέρει καθημερινά στήριξη στους συνεργάτες-πελάτες της και στους προμηθευτές της κινούμενη με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, τόλμη και φυσικά ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Οφείλουμε να φανούμε συνεπείς και αντάξιοι απέναντι στην κρίση, προκειμένου να αναδειχθούμε τελικοί νικητές".

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Intel, ο κος Γιώργος Ρυμικής, Distribution Business Manager, μίλησε για την επανάσταση που συμβαίνει μέσα από τις δισεκατομμύρια διασυνδεδεμένες στο διαδίκτυο συσκευές. Η Intel εκτιμά ότι το 2015 θα υπάρχουν 15 δισεκατομμύρια διασυνδεδεμένες συσκευές, από παραδοσιακούς επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, netbooks και tablets, μέχρι smartphones και εξειδικευμένα embedded συστήματα. Η ύπαρξη αυτών των συσκευών και η αδιάκοπη και καταιγιστικά αυξανόμενη δημιουργία, επεξεργασία, διαμοιρασμός και κατανάλωση ψηφιακού περιεχομένου δημιουργούν μοναδικές ευκαιρίες για τις εταιρίες της αγοράς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι παρευρισκόμενοι είχα την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ζωντανή επίδειξη των δυνατοτήτων των υπολογιστών που ενσωματώνουν τη νέα γενιά επεξεργαστών της Intel.

Στην ομιλια του ο κος Ανδρέας Κυλικάς, Γενικός Διευθυντής της Infolex , έδωσε το στίγμα της Lexmark στην Ελληνική , αλλά και την παγκόσμια αγορά και παρουσίασε τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την εταιρία από τους άλλους κατασκευαστές. Τόνισε ότι η Lexmark είναι η μοναδική εταιρία που είναι εστιασμένη στην διαχείριση εγγράφων, αναπτύσσει τεχνολογίες και με μεγάλες επενδύσεις R&D κατασκευάζει νέα προϊόντα. Επίσης στις προθέσεις της είναι οι στοχευμένες δράσεις/προτάσεις για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον & φροντίδα για το περιβάλλον. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο προϊόν Genesis,μια συσκευή όλα σε ένα που χρησιμοποιώντας την τεχνολογία flash scan μετατρέπει ένα μονοσέλιδο έγγραφο σε ψηφιακό σε 3”. Ιδιαίτερη ήταν η έκπληξη που επιφύλαξε η Infolex στους καλεσμένους της Oktabit,μοιράζοντας σε όλους τους παρευρισκομένους το πολυμηχάνημα S305.

Στην παρουσίαση της Microsoft από τον κ. Παναγιώτη Βογιατζή, Distribution Account Manager Microsoft Ελλάς, παρουσιάστηκαν εν συντομία οι παγκόσμιες τάσεις της αγοράς ΙΤ με έμφαση στις συγκεκριμένες επιλογές που έχουν οι συνεργάτες στην εγχώρια αγορά. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι αλλαγές που έφεραν στην αγορά πληροφορικής τα Windows 7 και ειδικότερα πως μέσα από αυτά η προηγμένη τεχνολογία έρχεται ένα βήμα πιο κοντά τόσο στο μέσο αλλά και στον πιο απαιτητικό χρήστη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στον Windows Small Business Server 2011 Essentials καθώς το προϊόν αυτό αποτελεί καινοτομία και ταιριάζει απόλυτα στις ιδιομορφίες της ελληνικής αγοράς.

Ο κ. Γιώργος Πέττας,Regional CAV Training Manager Hellas, Sony Central & Southeast Europe παρουσίασε τα νέα Sony VAIO και τις δυνατότητες που παρέχουν καθώς μπορεί το ψηφιακό περιεχόμενο να μοιραστεί εύκολα και γρήγορα σε άλλες συσκευές που υποστηρίζουν DLNA και ο χρήστης να το απολαύσει στο χώρο που βρίσκεται χωρίς τη χρήση καλωδίων. Εκτός όμως απ’ το περιεχόμενο, αυτό που κάνει το Sony VAIO μοναδικό είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να χειριστεί κανείς ασύρματα και τις υπόλοιπες Sony συσκευές, όπως για παράδειγμα μια τηλεόραση Sony BRAVIA, ένα PlayStation3 ή ένα Blu-ray player. Οι έξυπνες δυνατότητες, κοινό γνώρισμα όλων των VAIO, επιτρέπουν εύκολη διαχείριση και πρόσβαση σε πληθώρα προγραμμάτων και εφαρμογών που είναι προεγκατεστημένα σε αυτά.

Στο περιθώριο των δύο εκδηλώσεων, οι παριστάμενοι συνεργάτες της OKTABIT είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά μια σειρά από τεχνολογικά προϊόντα και λύσεις που παρουσιάζονταν σε ειδικούς εκθεσιακούς χώρους από την πλευρά των Microsoft, Intel, Sony και Infolex. Παράλληλα, μπορούσαν να συζητήσουν με στελέχη των εταιρειών, λαμβάνοντας εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε σειρά από ερωτήματα και απορίες.

Οι δύο εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κλήρωση πλούσιων δώρων προς τους τυχερούς παρευρισκόμενους.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποδέχτηκαν οι συνεργάτες της Οktabit στη Λάρισα την Ημερίδα Τεχνολογίας που διοργάνωσαν οι εταιρίες Oktabit, Dell & Μicrosoft. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου στο Ξενοδοχείο Classical Larissa Imperial, οι συνεργάτες της OKTABIT είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα νεότερα μοντέλα της Dell που αξιοποιούν την τεχνολογική υπεροχή των νέων τεχνολογιών της Microsoft.

Στον χαιρετισμό του προς τους προσκεκλημένους ο κ.Αντώνης Γιαλαμαίδης, Διευθυντής του Υποκαταστήματος της OKTABIT αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία της OKTABIT με την εταιρία Dell με κύριο μέλημα την άριστη ανταπόκριση στις ανάγκες των συνεργατών.

O κ. Γιώργος Μπαμπούλας, Dell Channel Distribution Sales Manager, παρουσίασε το Πρόγραμμα Συνεργατών της Dell, PartnerDirect, τονίζοντας την αφοσίωση της εταιρίας στην ανάπτυξη του καναλιού της μέσω διανομέων και μεταπωλητών, και τη σημαντική ανάπτυξη αυτού σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, παρουσίασε την ευρύτητα του portfolio προϊόντων της Dell που είναι διαθέσιμα στους συνεργάτες του καναλιού, καθώς και τις προσφερόμενες καθετοποιημένες υπηρεσίες. Στη συνέχεια, ο κ. Πάνος Κανελλόπουλος, Dell Solutions Consultant, παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα PowerEdge Servers και οι λύσεις Storage της Dell, βοηθούν τους συνεργάτες να προσθέσουν αξία και να ενισχύσουν τη σχέση τους με τον τελικό πελάτη, μέσα από την υλοποίηση κερδοφόρων έργων πληροφορικής. Ο κ. Θάνος Τσάκαλος, Dell Services Sales Manager Ελλάδας & Πορτογαλίας, παρουσίασε, με τη σειρά του, το φάσμα υπηρεσιών υποστήριξης Dell ProSupport, που η Dell μπορεί να προσφέρει μέσω των συνεργατών της. Εξήγησε πώς οι υπηρεσίες υποστήριξης Dell ProSupport διασφαλίζουν την επενδύση του τελικού πελάτη και συμβάλλουν στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ του συνεργάτη του καναλιού και του πελάτη του. Τέλος, ο κ. Παναγιώτης Βογιατζής, Distribution Manager Microsoft Ελλάς, επισήμανε το εξής: «Για ακόμα μια φορά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να βρισκόμαστε κοντά στους εκτός Αττικής συνεργάτες μας μαζί με δύο από τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου, επισφραγίζοντας την εξαιρετική μας συνεργασία και τη δέσμευσή μας να μείνουμε κοντά στο δίκτυο συνεργατών μας.”

Στο τέλος της Ημερίδας ακολούθησε cocktail στους χώρους του ξενοδοχείου.


Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησε η Oktabit ΑΕ με την εταιρία Siemens Enterprise Communications AE με αντικείμενο τη διανομή & προώθηση των τηλεφωνικών κέντρων στην ελληνική αγορά.
Η Siemens Enterprise Communications (SEN) αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές Ανοιχτών Τηλεφωνικών Συστημάτων και Υπηρεσιών που αναπτύσσει και υλοποιεί καινοτόμες λύσεις για τις επιχειρησιακές ανάγκες.
Στόχος της νέας συνεργασίας είναι η εξάπλωση του δικτύου διάθεσης των τηλεφωνικών κέντρων της SEN για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η ανταγωνιστική τοποθέτησή τους με άξονα την πρωτοπορία και την τεχνολογική τους υπεροχή. Παράλληλα, η αξιοποίηση του εκτεταμένου δικτύου και της εμπειρίας των 19 χρόνων παρουσίας της Οktabit στην ελληνική αγορά, αναμένεται να συνεισφέρει στην ενίσχυση των υπηρεσιών των δυο εταιριών.

«Καθώς η ζήτηση για αξιόλογες , ασφαλείς και έξυπνες διαχειριστικά λύσεις για την κάλυψη των αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυξάνεται, η Οktabit με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία με την καινοτόμο εταιρία και στοχεύει στην ανάπτυξη & αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρονται με περισσότερα επώνυμα προϊόντα στο δίκτυο των συνεργατών της. Με τη νέα συνεργασία η Oktabit διευρύνει την προϊοντική της γκάμα ακολουθώντας τη στρατηγική της για άνοιγμα σε νέες αγορές», τόνισε η κα Κωνσταντίνα Τσαούση, Εμπορική Διευθύντρια της Οktabit.

Για την έναρξη της συνεργασίας ο κ. Ralf Bennewitz, Regional Director Channel Management δήλωσε « Η πολιτική της Siemens Enterprise Communications στοχεύει στην ανάπτυξη με τη συνεργασία καταξιωμένων εταιριών που αποτελούν σημαντικούς παίκτες στο χώρο της πληροφορικής & των τηλεπικοινωνιών , σύμφωνα με το εταιρικό Πρόγραμμα GoForward!. Με την πρόσφατη συμφωνία συνεργασίας με την Οktabit, είμαστε σε θέση να έχουμε καλύτερη πρόσβαση στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τα προϊόντα μας HiPath 1100 & OpenScape Office. Είμαστε αισιόδοξοι για την επίτευξη των κοινών επιχειρηματικών μας στόχων με την Oktabit».


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα τεχνολογίας που διοργάνωσε για το δίκτυο των συνεργατών της η OKTABIT σε συνεργασία με τις εταιρίες Dell & Microsoft στις 19 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο «The Met».
Στην έναρξη της ημερίδας ο κ.Αντώνης Γιαλαμαίδης, Διευθυντής του Υποκαταστήματος της Oktabit στη Θεσ/νικη τόνισε την έμφαση που δίνει η Oktabit στο δίκτυο των συνεργατών της. «Είναι πεποίθηση μας ότι η επιτυχημένη πορεία της εταιρίας βασίζεται στην αξιοποίηση της άμεσης ενημέρωσης & επικοινωνίας τόσο με τους στρατηγικούς προμηθευτές μας όσο και με τους συνεργάτες με στόχο τη βελτίωση της συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας ».
Στη συνέχεια, η κα Πέννυ Μαραγκουδάκη, Product Μanager Oktabit, Dell Dpt παρουσίασε τις σειρές client προϊόντων της Dell. Οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για τους επιτραπέζιους υπολογιστές Dell Optiplex, τους φορητούς Dell Latitude της σειράς Ε και τους σταθμούς εργασίας Dell Precision.

Ο κ. Διονύσης Στρούζας, Learning and Development Consultant, Dell, παρουσίασε τις ολοκληρωμένες προτάσεις της Dell στο χώρο των λύσεων αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων που βασίζονται στα προϊόντα της οικογένειας Dell PowerVault και της σειράς συστοιχιών αποθήκευσης επιχειρηματικής κλάσης Dell EqualLogic. Επίσης, αναφέρθηκε στα προϊόντα δικτύωσης Dell PowerConnect καθώς και στην πλήρη σειρά Dell PowerEdge server, παρέχοντας μια εικόνα όλων των επιμέρους συστημάτων με τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν ολοκληρωμένες λύσεις IT.

O κ. Παναγιώτης Βογιατζής, Multinational Accounts Partner Manager, Microsoft, πραγματοποίησε μια συνολική ενημέρωση για τα Windows 7 Professional, το Office 2010 και το περιβάλλον Windows 2008 R2 Server, καθώς και για το σύνολο λύσεων και υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν οι συνεργάτες βασιζόμενοι σε αυτά.

H κα Τάνια Μορένο, Head of APOS for Emerging Countries, Dell, αναφέρθηκε στις υπηρεσίες υποστήριξης της Dell που παρέχονται μέσα από το δίκτυο των συνεργατών της.
Ειδικότερα παρουσίασε τη σουίτα υπηρεσιών υποστήριξης Dell ProSupport και εξειδικευμένες επιλογές που προσφέρει, εκτός της δημοφιλούς 24ωρης τηλεφωνικής υποστήριξης με απόκριση στο χώρο του πελάτη την επόμενη εργάσιμη ημέρα αλλά και έως 2 ώρες μετά την κλήση εντός της ίδιας ημέρας. Μεταξύ αυτών των επιλογών ανήκουν η πρόσθετη εγγύηση της μπαταρίας για τους φορητούς (EBS), η υπηρεσία on site Diagnosis, η ασφάλιση για Κλοπή και Ζημιά και η υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων (HDD data recovery).

Στο τέλος της ημερίδας ακολούθησε cocktail κατά τη διάρκεια του οποίου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα στελέχη των εταιριών για τα θέματα που παρουσιάστηκαν, αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ευρύτερα στην καθημερινή επικοινωνία με τους πελάτες τους.